Πώληση Χριστουγεννιάτικων Δέντρων

Πώληση Χριστουγεννιάτικων Δέντρων
24/11/2014

ΚΥΠΡΟΣ – Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος πληροφορεί το κοινό ότι από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα πωλούνται στο κοινό Χριστουγεννιάτικα δέντρα στα ακόλουθα κέντρα πώλησης:

· Δασικός Σταθμός Αθαλάσσας,
· Δασικός Σταθμός Λάρνακας (Φανερωμένης 60),
· Δασικό Φυτώριο Φασουρίου,
· Δασικό Γραφείο Γεροσκήπου,
· Δασικός Σταθμός Γιαλιάς
· Δασικός Σταθμός Πλατανιών,
· Δασικό Κολέγιο στον Πρόδρομο.

Η πώληση των χριστουγεννιάτικων δέντρων από τα κέντρα πώλησης θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες. ( Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 -14:45).

Διευκρινίζεται ότι τα δέντρα που θα διατεθούν προέρχονται από αραιώσεις δασικών φυτειών στo πλαίσιo δασοκομικών χειρισμών, που γίνονται με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης και μείωσης του ανταγωνισμού στις δασικές φυτείες.

Υπενθυμίζεται ότι η υλοτομία, η κατοχή και η μεταφορά χριστουγεννιάτικων δέντρων χωρίς τη σχετική άδεια του Τμήματος Δασών αποτελεί, σύμφωνα με τον «Περί Δασών Νόμο του 2012», αδίκημα που τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι 5.000 Ευρώ ή φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή και τις δύο ποινές μαζί.

Προτρέπονται οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίζουν εκ των προτέρων, τις αναγκαίες άδειες υλοτομίας και μεταφοράς και να τις παρουσιάζουν όταν τους ζητηθούν από Λειτουργούς του Τμήματος Δασών για έλεγχο. Παράλληλα, πριν μεταφέρουν τα δέντρα από τους τόπους υλοτομίας θα πρέπει να μεριμνούν για το σφράγισμα τους, στο κάτω μέρος (εγκάρσια τομή) με σφραγίδα του Τμήματος Δασών απευθυνόμενοι στον πλησιέστερο δασικό σταθμό.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στους Περιφερειακούς Δασικούς Λειτουργούς: Πάφου στον Σταυρό της Ψώκας τηλ. 26991860, Τροόδους στα Πλατάνια τηλ. 22608514, Λευκωσίας στην Αθαλάσσα τηλ. 22403739 και τον Διευθυντή Δασικού Κολεγίου στον Πρόδρομο τηλ.25813606.

______________


ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading