Εκδρομή στη λίμνη των Νάνων

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 το Ροδιακό Δάσος σε συνεργασία με το τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου σας προσκαλεί για περπάτημα μέσα στη Φύση στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης των Νάνων.

Θα περπατήσουμε σε μια κοιλάδα με ποικίλες καλλιέργειες όπως ροδακινιές, πορτοκαλιές, αμπέλια, φραγκοσυκιές αλλά και πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Η λίμνη των Νάνων, θαρρείς κρυμμένη από τα μάτια των ανυποψίαστων επισκεπτών, ξεπροβάλλει πίσω από την πλούσια βλάστηση από πλατάνια, πεύκα, κυπαρίσσια, χαρουπιές και πουρνάρια ενώ ποικίλα αρώματα αναδύονται από τα αρωματικά φυτά που φύονται στην περιοχή. Υδρόβια πτηνά επισκέπτονται συχνά την περιοχή. Θα φτάσουμε στον αρχαίο οικισμό των Νάνων, όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της γύρω περιοχής. Η κατάληξη της διαδρομής θα είναι στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο της Κρητηνίας, καθώς και το Κάστρο της.

Λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 8.45π.μ. από την πλατεία Δημαρχείου. Για όσους έρθουν με δικά τους οχήματα, η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την περιοχή «Χιώτες» λίγο πριν το λατομείο του χωριού Έμπωνα, με κατεύθυνση τη «Λίμνη των Νάνων» στις 9.45π.μ..

Για κρατήσεις θέσεων (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας) μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κ. Κατσαρός Κωνσταντίνος, τηλ. 22410-79801 από 8.00πμ – 2.00μμ έως και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.

Σας περιμένουμε όλους με χαρά και καλή διάθεση!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας:http://www.rhodianforest.org/

Η Λίμνη των Νάνων

Η Λίμνη των Νάνων



ΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading