Κινήσεις για την ανάδειξη Εθνικών Πάρκων

Vistonida limni ygrotopos kopadi provata
Ένα νέο τουριστικό προϊόν, με επίκεντρο την ανάδειξη της μοναδικής, σε ποικιλία και πυκνότητα, πανίδας και χλωρίδας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσα από τη συνεργασία των Φορέων Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προωθεί η Περιφέρεια.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τη βελτίωση του εισοδηματικού επιπέδου των πολιτών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ Μιχάλης Αμοιρίδης, μιλά για μια προσπάθεια προβολής -με τον πλέον κατάλληλο τρόπο- τού σύνθετου τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας.

Για την προώθηση του νέου τουριστικού προϊόντος απαραίτητη είναι η ενεργοποίηση των επιχειρηματιών του τουρισμού και των κατοίκων της περιοχής, πρόσθεσε ο κ. Αμοιρίδης. Σ’ αυτό το πλαίσιο μέσα στον Δεκέμβριο (το αργότερο μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου), η Περιφέρεια θα οργανώσει μια συνάντηση με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ούτως ώστε να τους ενημερώσει για τον νέο τουριστικό “προσανατολισμό”.

Ο πλούτος των Εθνικών Πάρκων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τον κολχικό φασιανό, τον αγριόγαλο, τη βίδρα, το ζαρκάδι, το τσακάλι, την αγριόγατα, τη νανόχηνα, τον βασιλαετό και τον μαυρόγυπα, τον οποίο “μπορεί να τον δει κανείς 100% από πολύ κοντά στη Δαδιά, στις ταΐστρες που υπάρχουν” όπως ανέφερε ο κ. Αμοιρίδης.

Περιλαμβάνει, επίσης, παραποτάμια και ορεινά παρθένα δάση, πλήθος πουλιών στις λιμνοθάλασσες, φυσικό πλούτο και ποικιλία ειδών χλωρίδας και πανίδας, στοιχεία που θα ενταχθούν στη νέα εκστρατεία προβολής της Περιφέρειας για το 2015. Στην προσπάθεια της ΠΑΜ-Θ συντάσσονται και οι εμπλεκόμενοι φορείς, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης εργασίας, με θέμα την ενιαία προβολή του φυσικού πλούτου της ΠΑΜ-Θ, που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Λάγος, στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα Εθνικά Πάρκα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας της περιοχής, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στη συνάντηση, εκτός του κ. Αμοιρίδη, συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας Δρ. Εμμανουήλ Κουτράκης, Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης Σταύρος Κεχαγιόγλου, ο αντιπρόεδρος του Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου Νίκος Σταμούδης και η συντονίστρια του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου Ελένη Μακρυγιάννη.

Πηγή: http://www.ered.grΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: