Κι άλλη τροπολογία με στόχο τα δάση!

xortolibadikes

Της… τροπολογίας γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες οπότε ο κίνδυνος ανατροπής του πολιτικού σκηνικού έχει οδηγήσει πολλούς βουλευτές στην άρον – άρον κατάθεση τροπολογιών προκειμένου να κλείσουν “εκκρεμότητες”. 

Στην τροπολογία, λοιπόν, που κατέθεσαν οι βουλευτές του υπολοίπου Αττικής κ.κ. Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας (Νέα Δημοκρατία) και Βασίλης Οικονόμου, ζητώντας την εξαίρεση από τα πρόστιμα και την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, προστίθεται μία ακόμη τροπολογία.

Ο λόγος για τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί στη Βουλή ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος με την οποία ζητάει, ουσιαστικά, να «χαρίζονται» σε ιδιώτες δημόσιες εκτάσεις- μεταξύ των οποίων δασικές και χορτολιβαδικές- στην Εύβοια. O κ. Μαρκόπουλος επιχειρεί να εμφανίσει την εν λόγω τροπολογία ως εργαλείο επίλυσης  ιδιοκτησιακών θεμάτων στην Εύβοια, ορισμένα εκ των οποίων ανάγονται στα έτη της Οθωμανικής Κατοχής.

Ωστόσο, εάν ψηφιστεί η τροπολογία αυτή, ιδιώτες -ενδεχομένως και καταπατητές- θα μπορούν να αποκτούν την κυριότητα των συγκεκριμένων δημόσιων εκτάσεων, χωρίς να προηγείται η απόδειξη των ισχυρισμών τους στα δικαστήρια, όπως προβλέπει ο Νόμος. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, ότι η διάταξη αυτή, που είχε προωθήσει ξανά τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Μαρκόπουλος, δεν έγινε τότε δεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του κ. Μαρκόπουλου, όπως καταγράφεται στην αιτιολογική έκθεση της προωθούμενης τροπολογίας, η ρύθμιση αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην ταλαιπωρείται μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών – κατοίκων της Νότιας Εύβοιας που «θα πρέπει να σύρονται επί πολλά έτη στα Δικαστήρια για να επιβεβαιώσουν την κυριότητα των εκτάσεων. Δηλαδή καλούνται να καταβάλλουν μεγάλα ποσά, εντός οικονομικής κρίσης, προκειμένου να επιτύχουν διοικητική αναγνώριση της κυριότητάς τους, η οποία πηγάζει από σειρά τίτλων που φτάνει έως το 1885.»

Δεδομένου όμως, ότι πρόκειται για δημόσιες δασικές και μη εκτάσεις οι οποίες, όπως ζητά ο κ. Μαρκόπουλος, θα πρέπει να περιέρχονται «αυτόματα», χωρίς να απαιτείται δικαστική διεκδίκηση, στην κυριότητα όσων εμφανίζουν τίτλους ιδιοκτησίας, παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για ρύθμιση που δεν εξυπηρετεί παρά ημέτερους.ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ειναι υποκριτες χειριστου ειδους οσοι υποστηριζουν οτι η αυθαιρεσια του δημοσιου πανω στην ιδιωτικη περιουσια πρεπει να συνεχιστει βασιζομενη σε δασικους χαρτες 100 ετων…αισχος!! ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΜΕ ΑΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΨΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΣΚΑΨΑ ΝΑ ΦΥΤΕΨΩ ΕΛΙΕΣ….ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ 100 ΕΤΩΝ…σαν και εμενα υπαρχουν χιλιαδες αθωοι πολιτες οι οποιοι ουδεμια σχεση εχουν με καταπατητες…καταπατητης ιδιωτικης περιουσιας ηταν το δημοσιο κυριοι…υποκρισια στο μεγιστο λοιπον , περι προστασιας του δασους!….ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: