ΣΥΡΙΖΑ: Η παραπληροφόρηση των κυνηγών για το πρόγραμμά μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο

kunigoi

“Η παραπληροφόρηση που γίνεται ενόψει εκλογών σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, από κάποιους που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των κυνηγών, έχει ξεπεράσει κάθε όριο” τονίζουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου και Απόστολος Αλεξόπουλος, συντονιστές των ΕΚΕΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τις προγραμματικές θέσεις που αφορούν το κυνήγι.

“Κυκλοφορούν αφίσες, με τις οποίες διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας μέχρι του σημείου να τον κατηγορούν ότι θα καταργήσει το κυνήγι τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής του” σημειώνουν. Οι δύο συντονιστές παραθέτουν αυτούσια τη σχετική παράγραφο από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:

“Αυστηρή εφαρμογή κείμενης νομοθεσίας περί κυνηγετικών αδειών.

Περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας, χρονικά/χωρικά.

Δημιουργία νέων/επέκταση υφιστάμενων πάρκων προστατευόμενης άγριας ζωής.

Ουσιαστική πάταξη λαθροθηρίας με αυτόφωρες διαδικασίες/αύξηση προστίμων/αποτελεσματικότερη φύλαξη.

Τακτικοί έλεγχοι για εξακρίβωση προϊόντων λαθροθηρίας σε καταστήματα εστίασης/πώλησης κρέατος και υπαίθριες αγορές/ αυστηροποίηση ποινών.

Αναβάθμιση της θηροφυλακής, μη εξαρτώμενης από το κυνηγετικό λόμπι.

Κατάργηση διατάξεων με τις οποίες παραχωρούνται δημόσιες εξουσίες σε ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της δασοφυλακής-θηροφυλακής”.

“Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κυνηγών συμφωνεί με τις θέσεις μας που στόχο έχουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις τόσο για την προστασία των ζώων όσο και την άσκηση μιας δραστηριότητας , που διαχρονικά έχει συνδεθεί με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου” υπογραμμίζουν ο Β. Αποστόλου και ο Απ. Αλεξόπουλος.

Πηγή: Η ΑΥΓΗΚατηγορίεςΘήρα

Tags: ,

1 reply

 1. Είστε ψέυτες.

  Ποτέ δε ρωτήσατε τους κυνηγούς και ποτέ δε συνεργαστήκατε μαζί τους.

  Λέτε φανερά πως θέλετε να καταργήσετε το κυνήγι

  (Είναι φανερό ότι μια συλλογικότητα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων ως απώτερο στόχο και ευχή θέτει την κατάργηση του κυνηγιού, μιας παραδοσιακής και στα παλιά χρόνια αναγκαίας για το ανθρώπινο είδος δράσης, που όμως στη σύγχρονη εποχή συνιστά ένα βάρβαρο, στην ουσία του, σπορ, έναν άχρηστο αναχρονισμό, ηθικά καταδικαστέο και κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβληματικό [κουλτούρα των όπλων, εθισμός στη θανάτωση νοημόνων και συναισθανόμενων πλασμάτων, συχνά κυνηγετικά ατυχήματα κλπ. ].)

  και τολμάτε να ψέυδεστε δηλώνοντας πως με αυτό συμφωνεί η πλειοψηφία των κυνηγών.

  Κοινοί πολιτικοί απατεώνες παλαιάς κοπής.

  Καμία διαφορά με ΝΔ και πασοκ…

  κάντε οτι θελετε με το κυνηγι…αλλα όχι να εκφράζεστε και εν ονόματι των κυνηγών όταν ΠΟΤΕ κανεις στο συριζα και στους οικολογους πρασινους δεν δεχτηκε ουτε να συζητησει για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

  Ντροπή και αίσχος…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: