Δύο περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας για το Δασαρχείο Πύργου – Μια σύλληψη δράστη

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για φαινόμενα παράνομης υλοτομίας στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Ηλείας και τελευταία έφεραν και νέα αποτελέσματα. Ένας άντρας συνελήφθη να μεταφέρει παράνομα καυσόξυλα από τη Φολόη, ενώ και στην περιοχή του Αλφειού εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα παράνομα υλοτομημένης ξυλείας.

Στην πρώτη περίπτωση υπάλληλοι του Δασαρχείου Πύργου εντόπισαν έναν κάτοικο Βουλαγμένης Πηνείας, να μεταφέρει από την περιοχή του δρυοδάσους της Φολόης, προς τον Πύργο ποσότητα παράνομα υλοτομημένης ξυλείας δρυός. Στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της συζύγου του είχε φορτώσει περίπου 1,5 τόνων ξυλείας δρυός με σκοπό την πώλησή τους στον Πύργο.

Το Δασαρχείο κατάσχεσε το ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, το δίπλωμα οδήγησης, την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς και τα καυσόξυλα και σχηματίστηκε δικογραφία προκειμένου να υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας.

Στη δεύτερη περίπτωση σε έλεγχο που έγινε στις εκβολές του ποταμού Αλφειού, εντοπίστηκαν περίπου εφτά τόνοι παράνομης υλοτομημένης ξυλείας ευκαλύπτων Αλφειού μεγάλης ηλικίας,  τα οποία και κατασχέθηκαν.
Η υπηρεσία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Τέλος την ερχόμενη Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με το νέο Νόμο που αφορά ευνοϊκές διατάξεις για παράνομες εκχερσώσεις – εξαγορές κ.λπ. διατάξεις.

Πηγή: eproini.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: