Παραχώρηση του Δασικού Εργοστασίου Ξυλείας Φουρνάς στο Δήμο Καρπενησίου

ylotomoi

Με απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής παραχωρήθηκαν στον Δήμο Καρπενησίου – κατά χρήση – τα κτίρια και οι υποδομές του Δασικού Εργοστασίου Ξυλείας Φουρνά και του περιβάλλοντος χώρου.

Η παραχώρηση γίνεται για 25 έτη, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, όπως αποσαφηνίζονται στη σχετική απόφαση, την οποία υπέγραψε την περασμένη Τετάρτη (21 Ιανουαρίου) ο αναπληρωτής υπουργός Νικόλαος Ταγαράς.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε  ο δήμος Καρπενησίου:

Η παραχώρηση του Δασικού Εργοστασίου Ξυλείας Φουρνάς στο Δήμο Καρπενησίου είναι πλέον γεγονός.

Για είκοσι πέντε (25) έτη παραχωρείται στο Δήμο Καρπενησίου το Δασικό Εργοστάσιο Ξυλείας στην περιοχή Φουρνά, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ.Ταγαρά Νικόλαο (ΑΔΑ:7ΖΜ70-ΚΟ9), μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Καρπενησίου κ.Νικόλαου Σουλιώτη και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Κώστα Μπακογιάννη.

Σκοπός της παραχώρησης είναι η λειτουργία του ακινήτου που θα αξιοποιεί και την προσφορά της τοπικής πρώτης ύλης συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας των κατοίκων της περιοχής. Η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται σε είκοσι πέντε (25) έτη εκ των οποίων για τα δέκα πέντε (15) πρώτα η παραχώρηση προβλέπεται να είναι δωρεάν και για τα υπόλοιπα δέκα (10) θα καθοριστεί εύλογο αντάλλαγμα από πιστοποιημένο εκτιμητή του μητρώου του Υπουργείου Οικονομικών. Με όρο υλοποίησης του σκοπού εντός τριών (3) ετών ο Δήμος Καρπενησίου θα προχωρήσει σε άμεση αξιοποίηση του ακινήτου.

Σε μία από τις πιο δύσκολες εποχές για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, η δυνατότητα εκμετάλλευσης του εργοστασίου είναι μια ανάσα για τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν και το Δήμο μας. Η λειτουργία μια τέτοιας μονάδας στην περιοχή, θα δώσει τη δυνατότητα για απασχόληση κυρίως σε δασεργάτες που αυτή την εποχή δοκιμάζονται από την ανεργία. Παράλληλα θα γίνει καθαρισμός και εκμετάλλευση των δασών της περιοχής του Δασαρχείου Φουρνά αλλά και των δασών του Δασαρχείου Καρπενησίου (πάντα υπό την υπόδειξη του Δασαρχείου).

Ο Δήμος Καρπενησίου έχει ήδη ξεκινήσει επαφές για την προώθηση ενός σχεδίου πιθανής συνεργασίας με τα “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ” με σκοπό την οργάνωση και την αποδοτική εκμετάλλευσή του.

Πηγή: lamiastar.grΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα

Tags: ,

1 reply

  1. Καλά παραχωρήθηκε. Και τώρα θα το κάνουν τί; Είναι ένα πριστήριο με αμφίβολης ποιότητας εξοπλισμό, μάλλον απαρχαιωμένο πια. Μόνο με χαλύβδινη διαχείριση θα αποδώσει κάποιο κέρδος. Θα ήμουν ευχαριστημένος με 1 ΕΥΡΩ κέρδος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: