Μην έρθετε, έχουμε κρύο και αρκούδες

Μην έρθετε, έχουμε κρύο και αρκούδες: Χωριό διώχνει τουρίστες για την έκλειψη

bbc-arkouda

Με σκανδιναβική ειλικρίνεια, οι δημοτικές αρχές χωριού σε νησί της Νορβηγίας προειδοποιούν όποιον σκεφτόταν να έρθει για να δει την ολική έκλειψη ηλίου στις 20 Μαρτίου πως δεν είναι καλή ιδέα: Τις ημέρες αυτές κάνει κρύο και υπάρχει πάντα πρόβλημα με τις αρκούδες. Αφήστε που τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα: Οπότε, το μήνυμα είναι, Μην έρθετε, έχουμε κρύο και αρκούδες: Χωριό διώχνει τουρίστες για την έκλειψη

Η έκλειψη ηλίου στις 20 Μαρτίου θα είναι ορατή μόνο σε μία στενή λωρίδα που ξεκινά από ένα σημείο στο βόρειο Ατλαντικό και προχωρά προς τα βορειοανατολικά, μέχρι το Βόρειο Πόλο.

Τα μοναδικά σημεία στην στεριά πάνω στη ζώνη αυτή είναι τα νορβηγικά νησιά στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ και οι Νήσοι Φερόες. Σε όσα άλλα μέρη του κόσμου φανεί, η έκλειψη θα είναι μερική.

Όσον αφορά τα νησιά στο Σβάλμπαρντ, ο δήμαρχος του μεγαλύτερου οικισμού, του Λονγκουεαρμπιέν, προτίμησε να είναι έντιμος απέναντι στους επίδοξους επισκέπτες του.

«Πρέπει να φροντίζουμε τον κόσμο. Κάνει φοβερό κρύο το Μάρτιο και έχουμε και το πρόβλημα με τις πολικές αρκούδες» είπε στο Reuters για να αποθαρρύνει επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.

Πριν από τέσσερα χρόνια, μία αρκούδα είχε σκοτώσει έναν έφηβο Βρετανό. «Πρώτα έρχεται η ασφάλεια, ακόμη και πριν την έκλειψη» λέει. Ήδη, είπε, αναμένονται 1.500 επισκέπτες (έναντι 2.500 κατοίκων).

Για όσους οπωσδήποτε θέλουν να δουν την έκλειψη, οι Νήσοι Φερόες δεν έχουν ανάλογους ενδοιασμούς και έχουν ανοίξει κιόλας μέχρι και τις κατασκηνώσεις (που συνήθως είναι κλειστές μέχρι το Μάιο).ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: