Εθελοντική αναδάσωση στο όρος Ίσμαρος Ροδόπης

ethelontiki anadasosi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΙΣΜΑΡΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εθελοντική αναδάσωση που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Αναδασώσεων Α.Μ.Θ., η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής και η Πανελλήνια Ένωση Δασοπόνων & Διαχειριστών Φυσικού Περιβάλλοντος στη Ν. Πέτρα του Δήμου Μαρώνειας Σαπών. Η συμμετοχή των εθελοντών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φυτεύτηκαν 1200 δένδρα και θάμνοι σε χρόνο «ρεκόρ» (λιγότερο από τρεις ώρες) καλύπτοντας περιφραγμένη έκταση 30 στρεμμάτων.
Φυτεύσαμε σπάρτο και φουσκιά για το λαγό, πυράκανθο για την πέρδικα, πεύκο και κυπαρίσσι για την προστασία του εδάφους από την διάβρωση, κουτσουπιά και αμυγδαλιά για την όμορφη ανθοφορία τους, ψευδακακία για τη λίπανση του εδάφους και δενδρολίβανο για να «βόσκουν» οι μέλισσες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών κ. Σταυρίδης Ιωάννης και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης κ. Γκοτζαρίδου Μαρίνα.

Στην αναδάσωση συμμετείχαν ενεργά και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης, η Λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής ο Σκοπευτικός Σύλλογος Ορίων, στελέχη του Δήμου Μαρώνειας –Σαπών καθώς και πολλοί άλλοι μεμονωμένοι εθελοντές.

Ίσως ήταν η μεγαλύτερη εθελοντική αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Σας παραθέτουμε τη δορυφορική εικόνα της περιοχής με την υφιστάμενη κατάσταση και ευελπιστούμε με το πέρας της δεκαετίας η εικόνα να είναι εντελώς διαφορετική: η γυμνή υπερβοσκημένη έκταση να μετατραπεί σε δασικό οικοσύστημα υψηλής αισθητικής και περιβαλλοντικής «αξίας».

ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΧΑΡΤΗΣ  ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ 2015ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: