Απελευθερώσεις αγριόχοιρων

Ολοκληρώθηκαν οι πολυήμερες προσπάθειες του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας για την απελευθέρωση των αγριόχοιρων από το εκτροφείο του Συλλόγου στο Καλλίθηρο Καρδίτσας.

Όπως αναφέρει ο Κ.Σ. Καρδίτσας, παρά την μεγάλη πανελλαδικά πληθυσμιακή εξάπλωση του αγριόχοιρου, στην περιοχή της Καρδίτσας υπάρχει σχετικά μικρή κατανομή, σε σύγκριση με τους όμορους νομούς, με βάση τα δεδομένα πολυετούς μελέτης για την κάρπωση και τον πληθυσμό του είδους που υλοποιεί με τους κυνηγούς και τους θηροφύλακες η κ. Γιούλη Στεργιοπούλου, Δασολόγος της Ζ’ ΚΟΘ.

Απελευθερώθηκαν σταδιακά σε ομάδες συνολικά 14 αγριόχοιροι (δύο μάνες και 12 παράγωγα) σε τρεις περιοχές στον τομέα ευθύνης του Δασαρχείου Καρδίτσας, όπου ισχύουν απαγορεύσεις θήρας και σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, μετά τους προβλεπόμενους γενετικούς και υγειονομικούς ελέγχους. Οι απελευθερώσεις αυτές εντάσσονται στα πλαίσια υλοποίησης του φιλοθηραματικού προγράμματος του συλλόγου για επιλεκτικές και στοχευμένες απελευθερώσεις τριχωτών και πτερωτών ενδημικών θηραμάτων σε κατάλληλους βιότοπους, με σκοπό την αύξηση της κυνηγετικής κάρπωσης.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: