Διευκρίνιση σχετικά με φερόμενη δήλωση περιβαλλοντικών οργανώσεων σε δελτίο τύπου ΥΠΑΠΕΝ

perivallontikes organoseis

Κοινή Ανακοίνωση

Μετά τη χθεσινή συνάντηση των περιβαλλοντικών οργανώσεων με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τσιρώνη με θέμα τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας, εκδόθηκε δελτίο τύπου από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΠΕΝ το οποίο καταλήγει με την ακόλουθη φερόμενη δήλωση των οργανώσεων: «Για πρώτη φορά η ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ είναι με το μέρος της κοινωνίας. Οι άνθρωποι που έχουν τοποθετηθεί τώρα στις καίριες θέσεις, δεν είναι κάποιοι πολιτικοί καριέρας με διαφορετική δραστηριότητα, αλλά έχουν προκύψει μέσα από το Κίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος». 

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις AΡΧΕΛΩΝ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ANIMA, MEDASSET, ΜΟm, και WWF Ελλάς που ήταν παρούσες στη συνάντηση διευκρινίζουν ότι ουδέποτε προέβησαν σε τέτοια δήλωση. 

Οι μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις θα συνεχίσουν να εργάζονται ανελλιπώς για την προστασία της ελληνικής φύσης, να συνεργάζονται με την εκάστοτε ηγεσία και τις υπηρεσίες για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας αλλά και να αντιδρούν στα κακώς κείμενα καθώς ήταν, είναι και θα είναι ανεξάρτητες από κόμματα και κυβερνήσεις.

Διαβάστε εδώ το πλήρες δελτίο τύπου του ΥΠΑΠΕΝ.

Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Eταιρία Προστασίας Πρεσπών
Καλλιστώ
ΑΝΙΜΑ
MEDASSET
ΜΟm
WWFΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: