Ανακοίνωση της Αυτονόμης Δημοκρατικής Συνεργασίας Δασολόγων Δ.Υ.

autonomi dimokratiki

Με κατάπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου του Αν. Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Τσιρώνη, με αφορμή τη συνάντηση με τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ, σύμφωνα με το οποίο ο Υπουργός δηλώνει ότι οι περιοχές natura που δεν εντάσσονται σε κάποιον Φορέα Διαχείρισης “δεν υπάγονται σε κανένα καθεστώς διοίκησης, διαχείρισης και προστασίας  και αυτό προφανώς δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην αλλοίωση του τοπίου, στην μη προστασία των ειδών και γενικά στην κατασπατάληση και κυριολεκτική υποβάθμιση του φυσικού μας κεφαλαίου που λέγεται περιβάλλον”.

Θυμίζουμε στον Αν. Υπουργό πως το σύνολο των δασών και των εν γένει φυσικών χερσαίων οικοσυστημάτων της χώρας μας, είτε αποτελούν περιοχές του δικτύου Natura 2000, είτε όχι, τελούν υπό τη διοίκηση, τη διαχείριση και την προστασία της Δασικής Υπηρεσίας, η οποία ανήκει στο δικό του χαρτοφυλάκειο και που παρά την υποστελέχωσή της και παρά την ολοένα και πιο περιορισμένη χρηματοδότηση της, ανταποκρίνεται στο συνταγματικό της καθήκον, βασισμένη αποκλειστικά και μόνο στην αγάπη και στο μεράκι των δασικών υπαλλήλων για το δάσος και το φυσικό περιβάλλον. 

Το μειωμένο καθεστώς προστασίας στα δασικά μας οικοσυστήματα, που επιβλήθηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και που δυστυχώς δεν έχει αρχίσει να ξηλώνει η νέα κυβέρνηση, αποτελεί την κυριότερη αιτία καταστροφής τους φυσικού μας περιβάλλοντος. Ένα νομικό καθεστώς που όσο διατηρείται, επιφέρει ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις, που προκαλεί τα τεράστια προβλήματα στην αλλοίωση του τοπίου, στην μη προστασία των ειδών και γενικά στην κατασπατάληση και κυριολεκτική υποβάθμιση του φυσικού μας κεφαλαίου που λέγεται περιβάλλον, όπως δηλώνει ο Υπουργός.   

Αναμένουμε λοιπόν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΥΠΑΠΕΝ και στον τομέα των Δασών και του φυσικού περιβάλλον και βέβαια την ενδυνάμωση, στελέχωση και χρηματοδότηση της νέας, εκσυγχρονισμένης και ενιαίας δασικής υπηρεσίας όπως άλλωστε ανακοινώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ώστε η προστασία των δασών και του φυσικού μας περιβάλλοντος να μην μείνουν “δηλώσεις”.

9 Απριλίου 2015

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ  a.d.syn.dasologon@gmail.comΚατηγορίεςΔασικά Οικοσυστήματα, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Ανακοίνωση της Αυτονόμης
    Δημοκρατικής Συνεργασίας Δασολόγων Δ.Υ.

    τρεχει η δημοκρατια απο τα μπατζακια μας

    και ολα αυτα στη χωρα της μπανανιας

    *Νάκος Δημήτριος*

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: