Αιχμηρή ανακοίνωση κατά του Υφ. Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

markopoulos gkop

Αιχμηρή ανακοίνωση με στόχο τον Υφυπουργό Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου, κ. Κοντονή, εξέδωσε η ηγεσία της Γ′ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, με αφορμή τα περιστατικά λαθροθηρίας στα νησιά του Ιονίου και τις προσπάθειες αντιμετώπισης τους.

Στο δελτίο τύπου με τίτλο «Καθαρές κουβέντες!», που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί στον ιστότοπο της Γ’ Κ.Ο.Π., ο βουλευτής Ζακύνθου χαρακτηρίζεται …ως Πόντιος Πιλάτος, που προκειμένου να φανεί αρεστός και να μη δυσαρεστήσει τους πελατειακούς ψηφοφόρους του, αποποιήθηκε κάθε ευθύνη της κυβέρνησης της οποίας είναι Υπουργός και επέρριψε «τις ευθύνες» για την προσπάθεια πάταξης της λαθροθηρίας και εφαρμογής της νομιμότητας στις Κυνηγετικές Οργανώσεις. 

Ο πρόεδρος της Γ’ Κ.Ο.Π., που υπογράφει την ανακοίνωση, κάνει λόγο για οικονομικά συμφέροντα κάποιων που νοικιάζουν παράνομα καρτέρια για παράνομη χρήση. 

Δελτίο Τύπου

Πάτρα, 14-04-2015

Καθαρές κουβέντες!

Πληροφορηθήκαμε ότι αρκετοί Ζακυνθινοί επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κοντονή ο οποίος εκλέγεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο, προκειμένου να του διαμαρτυρηθούν για την επιχείρηση θηροφύλαξης του νησιού που επίκειται.

Με έκπληξη επίσης πληροφορηθήκαμε ότι ο αξιότιμος κ. Κοντονής ως Πόντιος Πιλάτος, προκειμένου να φανεί αρεστός και να μη δυσαρεστήσει τους πελατειακούς ψηφοφόρους του, αποποιήθηκε κάθε ευθύνη της κυβέρνησης της οποίας είναι Υπουργός και επέρριψε «τις ευθύνες» για την προσπάθεια πάταξης της λαθροθηρίας και εφαρμογής της νομιμότητας στις Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις κ. Κοντονή δεν υποκαθιστούν την Πολιτεία και τις Υπηρεσίες της. Απλά την συνεπικουρούν και βοηθούν το έργο της και μάλιστα στα δύσκολα!!!

Λυπούμεθα που αντί να είστε υπέρμαχος της νομιμότητας και να συνδράμετε στην προσπάθεια να πάψει να διασύρεται διεθνώς η όμορφη Ζάκυνθος λόγω της λαθροθηρίας, την οποία ανήγαγαν σε ευρωπαϊκό ζήτημα οι οικολογικο-περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεν παίρνετε τις ευθύνες που σας αναλογούν ως δημόσιο πρόσωπο και πετάτε το μπαλάκι αλλού.

Λυπούμεθα που τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων που νοικιάζουν παράνομα καρτέρια για παράνομη χρήση βρίσκουν ανταπόκριση σε ένοχες σιωπές.

Σε τελική ανάλυση κ. Κοντονή, γιατί δεν επικοινωνείτε με τον αρμόδιο για το κυνήγι Υπουργό κ. Τσιρώνη να του ζητήσετε να κάνει τα στραβά μάτια!!! Ή ακόμη καλύτερα γιατί δε ζητήσατε ως κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκδώσει ντιρεκτίβα ώστε αυτό το παραδοσιακό όπως λέγεται Απριλιάτικο κυνήγι να πάψει να είναι παράνομο;;;

Θυμίζουμε στον κ. Κοντονή ότι η μετάβαση σοβαρής δύναμης θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη Ζάκυνθο είναι απόρροια της εντολής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τα υπ’ αριθ. 123325/1104/1-4-2015 και 124044/1283/7-4-2015 έγγραφά του με τα οποία μας ζήτησε δίνοντάς μας τη σχετική εντολή να συμμετέχουμε με θηροφύλακές μας προκειμένου να βοηθηθεί η Δασική Υπηρεσία.

Αν λοιπόν όλα όσα πληροφορηθήκαμε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είστε υποχρεωμένος να πάρετε δημόσια και ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Εάν εσείς ως Πολιτεία είστε υπέρ της παράνομης θήρας και την επικροτείτε, τότε εμείς να αποσύρουμε τους θηροφύλακες μας και σεις να πάρετε τις ευθύνες για τις συνέπειες.

Καθαρές κουβέντες κύριε Κοντονή. Περιμένουμε άμεσα τη δημόσια τοποθέτησή σας και τις ενέργειές σας ως αρμόζει σε πολιτικούς άνδρες και δη Υπουργούς με ανάστημα.

– Ο Πρόεδρος –

Μαρκόπουλος ΚωνσταντίνοςΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: