Εντατικοί έλεγχοι στη Ζάκυνθο για λαθροθηρία

sfaires

Κυνηγοί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Δασική Υπηρεσία

Την απόφασή τους, να επιμείνουν στην τήρηση του νόμου για το παράνομο κυνήγι αποφάσισαν οι τοπικές Αρχές στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μετά τα επεισόδια που έγιναν χθες το μεσημέρι κατά την άφιξη κλιμακίων ομοσπονδιακών θηροφυλάκων, στη Ζάκυνθο.

Η σύσκεψη έγινε στη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου και σε αυτήν έλαβαν μέρος ο διευθυντής δασών, ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωποι των κυνηγετικών οργανώσεων.

Την ώρα της σύσκεψης μεγάλος αριθμός κυνηγών ήταν συγκεντρωμένος έξω από το Δασαρχείο εκφράζοντας την αντίθεση του στην παρουσία κλιμακίων της θηροφυλακή.

«Όλοι σεβόμαστε και αγαπάμε την φύση και παρακαλούμε και τους κυνηγούς να μην προκαλούν, να επικρατήσει ηρεμία και τάξη και να αποφευχθούν τα έκτροπα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, μετά τη σύσκεψη.

Πιο σαφής στις δηλώσεις του ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Το Δασαρχείο θα κάνει τη δουλειά του και αν χρειαστεί ενίσχυση θα την έχει. Το ανοιξιάτικο κυνήγι είναι μια… παρανομία 32 ετών την οποία κανείς δεν άγγιξε στην πραγματική της βάση. Οι αποφάσεις όμως πρέπει να λαμβάνονται με νηφαλιότητα και όχι εν θερμώ. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και το Δασαρχείο είναι αρμόδιο για την τήρησή του».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από υπηρεσιακούς παράγοντες, από σήμερα κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών πραγματοποιούν εντατικά τους ελέγχους σε όλο το νησί για να παταχθεί το φαινόμενο της λαθροθηρίας.

Πηγή: www.newsbeast.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: