Δεκάδες εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τα οικοσυστήματα του Ολύμπου

Πενήντα εκπαιδευτικοί, ενημερώθηκαν σχετικά με τις προστατευόμενες φυσικές περιοχές και τον ορεινό όγκος του Ολύμπου, στοπ πλαίσιο σεμιναρίου που οργάνωσε το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης των νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου περιλάμβανε τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σχετικά με τα οικοσυστήματα του Ολύμπου, καθώς και με την ανάπτυξη πρακτικών μέσα από το πνεύμα της αειφορικής διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών. Η οργάνωσή του υποστηρίχθηκε από το Α.Π.Θ (Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος), το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων, το Δασαρχείο Ελασσόνας, τα ΚΠΕ Καλαμάτας και Βελβεντού – Σιάτιστας με σχετικές εισηγήσεις εκλεκτών επιστημόνων για τα θέματα του σεμιναρίου.

Το βιωματικό μέρος του προγράμματος υλοποιήθηκε στον παραολύμπιο οικισμό του Κοκκινοπηλού.Στις εργασίες του παρέστησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση o Σχολικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Δαραράς και ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Ζάγκας Θεοχάρης.ΚατηγορίεςΔασικά Οικοσυστήματα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: