Έργο ουσίας από το Δασαρχείο Πύργου

dasikos dromos dasarxeio purgou

Στο τέλος Μαΐου θα παραδοθεί προς χρήση ο αγροτοδασικός δρόμος που συνδέει τον Κλαδέο με το Χελιδόνι και κατασκευάζεται από το Δασαρχείο Πύργου. Πρόκειται για δρόμο μήκους 5.4 χιλιομέτρων που τους χειμερινούς μήνες – για μεγάλα διαστήματα – παρέμενε κλειστός, λόγω των κατολισθητικών φαινομένων.

Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο του Δασαρχείου Πύργου που έκανε αυτοψία την Παρασκευή το πρωί, με επικεφαλής τον Δασάρχη Παναγιώτη Λάττα, βρίσκονται στην τελική ευθεία και στα τέλη Μαΐου θα ολοκληρωθούν, κάτι που διαβεβαίωσε και ο ανάδοχος του έργου, Ανδρέας Νικολετόπουλος.

«Το έργο ξεκίνησε πριν ένα μήνα περίπου, έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά έργα και οι χαλικοστρώσεις και τώρα είμαστε στο τελευταίο στάδιο, τις τσιμεντροστρώσεις και τα ρείθρα για την διευθέτηση των ορεινών όμβριων υδάτων», σημείωσε ο κ. Λάττας, εξηγώντας πως πρόκειται για σημαντικό δρόμο, διασφαλίζοντας την πρόσβαση στο οδικό δασικό δίκτυο και στο αντιπυρικό δίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς πλέον να χρειάζονται οι ετήσιες συντηρήσεις, το κόστος των οποίων ήταν υψηλό και «βάραινε» τόσο το Δασαρχείο όσο και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. «Αναβαθμίζοντας το οδικό δίκτυο σε Γ΄ ή Β΄ κατηγορίας πολλές φορές, δε χρειάζεται ετήσια συντήρηση και ο δρόμος να είναι βατός όλο το χρόνο, αφού μέχρι στιγμής και ειδικά τους χειμερινούς μήνες σε πολλά σημεία ο δρόμος, λόγω των κατολισθήσεων «κοβόταν» συχνά. Κάτι που δεν θα ξανασυμβεί , γιατί το μεγάλο πρόβλημα, τα όμβρια ύδατα, διευθετούνται με την κατασκευή των ρείθρων», εξήγησε ο κ. Λάττας.

Το έργο, με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ κατά 95%, με 5% εθνική συμμετοχή. «Αν δουλεύουμε έτσι μεθοδικά και την επόμενη προγραμματική περίοδο εντάξουμε τέτοια έργα, θα αναβαθμίσουμε το αγροτοδασικό μας δίκτυο και για τα επόμενα χρόνια δε θα χρειαστεί να ξοδεύουμε χρήματα κάθε χρόνο για τις συντηρήσεις», κατέληξε ο Δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας.

Από την πλευρά του ο εργολάβος, Ανδρέας Νικολετόπουλος, σημείωσε πως τα προβλήματα που είχαν εντοπιστεί έχουν αντιμετωπιστεί και στο τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί το έργο.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται και το μεγάλο έργο της αναδάσωσης διπλοκαμένων εκτάσεων που ξεκίνησε πριν δυο περίπου χρόνια και αφορούσε την φύτευση 203.000 δέντρων – κυρίως κουκουναριάς – σε «διπλοκαμένες» περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Νάνσυ Σπυροπούλου
(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Πηγή: www.patrisnews.com



ΚατηγορίεςΈργα - Προκηρύξεις, Δασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading