Διεθνής ημερίδα: «Παρούσα και μελλοντική εκπαίδευση στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών»

fotia_rodos

Το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων συμμετέχουν, μαζί με άλλους 11 εταίρους, σε ένα Ευρωπαϊκό έργο με τίτλο MedWildFirelab, το οποίο εγκρίθηκε στα πλαίσια της Προκήρυξης FORESTERRA ERANET προς χρηματοδότηση από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του ΥΠΑΠΕΝ και επικεντρώνεται στις Επιπτώσεις της Παγκόσμιας Αλλαγής στη Συμπεριφορά και τις Χρήσεις της φωτιάς στα Μεσογειακά Δασικά Οικοσυστήματα. 

Στα πλαίσια αυτού του έργου και με την ευκαιρία της δεύτερης συνάντησης των εταίρων που θα γίνει στην Αθήνα, διοργανώνεται την Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015, στη συνεδριακή αίθουσα του Ινστιτούτου στα Ιλίσια (Αθήνα) μία διεθνή ημερίδα με τίτλο «Παρούσα και μελλοντική εκπαίδευση στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών» (“Current and future training on wildland fire management”).

Στην ημερίδα, που θα είναι στην Αγγλική γλώσσα, θα ομιλήσουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές από την έρευνα και την πράξη της διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών και στη συνέχεια θα συζητήσουν αναζητώντας τις μελλοντικές ανάγκες και κατευθύνσεις της εκπαίδευσης στη δασοπυρόσβεση και γενικότερα στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών υπό το πρίσμα των σύγχρονων αλλαγών (αλλαγή κλίματος, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, κλπ.).

Η παρακολούθηση της διεθνούς ημερίδας είναι ελεύθερη στο κοινό.ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις, Συνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , ,

2 replies

  1. Μήπως γίνετε να μας δώσετε μερικά στοιχεία ακόμα, όπως το πρόγραμμα της ημερίδας.Ψάχνω να βρω κάτι στις σελίδες των φορέων αλλά δεν υπάρχει κάτι.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: