[Κραυγές και ψίθυροι] Βρέχει αρκούδες

  | TA NEA

Η είδηση που αναρτήθηκε έλεγε ότι αρκούδα στη Ρωσία τραυμάτισε σοβαρά και έθαψε 55χρονη που μάζευε χόρτα. Η γυναίκα σώθηκε τελικά, αφού η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε την αρκούδα. Την προσοχή μου τράβηξε όχι τόσο αυτή καθαυτή η είδηση – δυσάρεστη αλλά όχι εξωφρενική – όσο τα σχόλια που υπήρχαν από κάτω. Ενα παραληρηματικό ρεσιτάλ αμετροεπούς ευαισθησίας, προσάναμμα στην καύση της κοινής λογικής.

Σταχυολογώ κάποια σχόλια: «Οταν το ζώο σκοτώνει τον άνθρωπο συνιστά είδηση, όταν οι άνθρωποι σκοτώνουν χιλιάδες ζώα κάθε μέρα δεν θεωρείται άξιο μετάδοσης». «Γιατί σκοτώνουμε την αρκούδα αφού επιτέθηκε στον χώρο της;». «Η φύση δεν έχει προβλέψει καραμπίνες». «Ζούμε, δυστυχώς, σε έναν ρατσιστικό κόσμο όπου η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία». «Γιατί κρύβουν το πρόσωπο της τραυματισμένης γυναίκας και δεν κρύβουν το πρόσωπο του ζώου;». Τόλμησε και ένας φουκαράς να μιλήσει περί των νόμων της φύσης και συσπειρώθηκε το μέτωπο της φιλοζωίας να τον κατασπαράξει – ως αρκούδα: «Αν χωνεύεις αμάσητα τα κοινωνικά κατεστημένα και δεν μπορείς να διακρίνεις το σωστό από το λάθος, γι’ αυτό η κοινωνία παραμένει στάσιμη, δίχως αξίες».  

Μέχρι να κατοχυρωθεί λοιπόν η αντικειμενική αξία της αρκούδας ως μεγαλύτερη του ανθρώπου, εγώ δεν μεταδίδω άλλο. Συνειδητοποιώ όμως ότι, όντως, η ανερμάτιστη ευαισθησία είναι το άλλοθι της βλακείας. Και ότι το ωστικό κύμα της φαιδρότητας κάποια στιγμή θα αρχίσει να έχει δραματικές επιπτώσεις. Αν δεν έχει αρχίσει ήδη.

Δημοσιεύτηκε στην εφημ. ΤΑ ΝΕΑ – ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


ΚατηγορίεςΆγρια ζωή

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: