Η Νανόχηνα επί… σκηνής!

Τέλη Απριλίου, η «Νανόχηνα της λίμνης Κερκίνης» ανέβηκε σε παγκόσμια πρώτη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών! Η παρουσίαση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Η Νανόχηνα της Λίμνης Κερκίνης» αφορούσε θεατρικά δρώμενα και παραστάσεις, χορό, τραγούδια, κολάζ, αλλά και μαθητικές έρευνες που ενθουσίασαν τους πάνω από 200 μαθητές και παρευρισκόμενους. Διαφορετικά σχολεία των Σερρών ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία μοναδική για το είδος παράσταση εκφράζοντας με ποικίλους τρόπους την εμπειρία τους μετά από 2 χρόνια γνωριμίας με την απειλούμενη χήνα της Ευρώπης.

Η Ορνιθολογική (και το Πρόγραμμα LIFE+ για τη Νανόχηνα) δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από μια τέτοια ξεχωριστή εκδήλωση και στέλνει για άλλη μια φορά ακόμη ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά και όσους τα στήριξαν.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και το ΚΠΕ Κάτω Ποροΐων.

Τα σχολεία του Δικτύου που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν το ΓΕΛ Ν. Ζίχνης, το 6ο Γυμνάσιο Σερρών, το Γυμνάσιο Κ. Ποροΐων, το Γυμνάσιο Λιβαδιάς, το ΓΕΛ Ηράκλειας, το 2ο ΕΠΑΛ Σερρών, το ΕΠΑΛ Ηράκλειας και το Μουσικό σχολείο Σερρών.

Οι δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τη Νανόχηνα στη Βόρεια Ελλάδα (Κερκίνη, Ισμαρίδα και Έβρος) χρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE+ Φύση «Διαφύλαξη του φιννοσκανδικού πληθυσμού της Νανόχηνας σε σημαντικές περιοχές διαχείμασης και στάθμευσης κατά μήκος της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής διαδρομής» (LIFE10 NAT/GR/000638) που υλοποιείται από την Ορνιθολογική κατά την περίοδο 2011-2016, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών – ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τη Βουλγαρική Ορνιθολογική Εταιρεία (BSPB), τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Hortobágy Ουγγαρίας, τη Γραμματεία της Συμφωνίας για τη διατήρηση των αφρo-ευρασιατικών αποδημητικών υδρόβιων πουλιών (UNEP/ AEWA), το WWF Φινλανδίας και το Metsähallitus (Υπηρεσία Φυσικής Κληρονομιάς Φινλανδίας). Η υλοποίηση του Προγράμματος γίνεται με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη συγχρηματοδότηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικών Πόρων της Νορβηγίας.

http://www.wwf.fi/lwfg
http://www.ornithologiki.gr/nanoxina



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , ,

1 replies

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading