Ρεκόρ αναδάσωσης πέτυχε ο Ισημερινός

Μέσα σε μια μόνο μέρα, σχεδόν 45.000 άνθρωποι φύτεψαν πάνω από 647.000 δένδρα σε ολόκληρη την επικράτεια της λατινοαμερικανικής χώρας.

amazonios_tropiko_dasos

Το παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά την αναδάσωση έσπασε το Σάββατο ο Ισημερινός, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες φύτεψαν 647.250 δένδρα, 200 και πλέον διαφορετικών ειδών, μέσα σε μόνο μια ημέρα στο σύνολο της επικράτειας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας Ραφαέλ Κορέα.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι σπάσαμε το ρεκόρ Γκίνες για την αναδάσωση», είπε ο Ραφαέλ Κορέα στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του προς τους πολίτες.

Η υπουργός Περιβάλλοντος του Ισημερινού, Λορένα Τάπια ανέφερε σε μήνυμά της μέσω Twitter ότι 44.883 άνθρωποι κινητοποιήθηκαν για τη δενδροφύτευση, σε μια έκταση συνολικά 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ομάδα που συνεργάζεται με το βιβλίο Γκίνες ενημερώθηκε για την εξέλιξη στην Κατεκίγια, μια πόλη σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα Κίτο. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την περασμένη χρονιά στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή: http://www.skai.grΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: