«Απαραίτητη η εισαγωγή αξιών σε κάθε ειδικότητα για την προστασία του Περιβάλλοντος»

dasikes agroi

«Η εισαγωγή αξιών για την προστασία του Περιβάλλοντος σε κάθε ειδικότητα αποτελεί ζητούμενο υψίστης σημασίας για τη διάσωση του βίου στον πλανήτη», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής (Biopolitics International Organisation – B.I.O.) Αγνή Βλαβιανού – Αρβανίτη, με αφορμή την έναρξη του δωρεάν μαθήματος «Τρόφιμα και Γεωργία». Τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής ίδρυσε πριν από 30 χρόνια η κ. Βλαβιανού – Αρβανίτη με συναδέλφους της, πανεπιστημιακούς και άλλους συνεργάτες από όλο τον κόσμο. Από τότε αναπτύσσουν εκπαιδευτικά προγράμματα και οδηγούς σπουδών, δημιουργώντας σε πολλές γλώσσες ένα πολύτιμο υλικό, προσβάσιμο σε όποιον ενδιαφέρεται για τις περιβαλλοντικές διαστάσεις της ανθρώπινης δράσης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Τρόφιμα και Γεωργία» ξεκινά στις 2 Ιουνίου και οι εγγραφές γίνονται διαδυκτιακά.

Οπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Βλαβιανού, «εδώ και 30 χρόνια, με φίλους και συνεργάτες σε 151 χώρες, η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής επιχειρεί να θέσει το Περιβάλλον στον πυρήνα της κοινωνίας. Διαμέσου του Διεθνούς Πανεπιστημίου για το Βιο-Περιβάλλον, το οποίο ιδρύσαμε το 1991, αναπτύσσουμε σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και οδηγών σπουδών με στόχο την μεταλαμπάδευση των περιβαλλοντικών αξιών σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο».

Αναφερόμενη ειδικά στον τομέα των τροφίμων και της γεωργίας, σημειώνει ότι «οι επαγγελματίες στον τομέα των τροφίμων και της γεωργίας, μπορούν και οφείλουν να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται προκειμένου όχι μόνο να παράγουν βιολογικά προϊόντα, αλλά μέσω της ουσιαστικής αναβάθμισης της δουλειάς τους να αποκτήσουν τη δυνατότητα δυναμικής εξαγωγικής δραστηριότητας».

Οπως επισημαίνει «η υπεύθυνη παραγωγή τροφίμων και η βιολογική καλλιέργεια είναι τομείς οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας, επαγγελμάτων και επαγγελματιών, οι οποίοι με τις κατάλληλες συνέργειες μπορούν να ενισχύσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τόσο των ίδιων, όσο και της χώρας, ενώ παράλληλα προσφέρουν μέγιστες υπηρεσίες για τη διάσωση του βίου στον πλανήτη» όπως αναφέρει.

Το μάθημα «Τρόφιμα και Γεωργία» αποσκοπεί στον εμπλουτισμό κάθε δραστηριότητας με περιβαλλοντικές διαστάσεις και προσφέρεται εντελώς δωρεάν, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε μαθήματος, απονέμονται διπλώματα παρακολούθησης.

Tο μάθημα ξεκινάει από την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 και εγγραφές γίνονται στον σύνδεσμο http://elearning.biopolitics.gr/

Ηλίας Παλιαλέξης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: