Δασαρχείο Πύργου: Εντοπίστηκαν νέες περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας

ylotomia_dasarxeio_purgou

Το Δασαρχείο Πύργου με τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιεί, εντόπισε δύο ακόμα περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας.

Στην περιοχή του χωριού Σώπι του δήμου Πύργου, όπως αναφέρει το ilialive.gr, οι δασικοί υπάλληλοι εντόπισαν έναν αλλοδαπό κάτοικο της περιοχής ο οποίος έκοβε παράνομα πουρνάρια σε δημόσιο δάσος. Οι δασικοί υπάλληλοι τον συνέλαβαν με το αλυσοπρίονο στα χέρια και έξι χωρικά κυβικά μέτρα καυσόξυλα, τα οποία και κατάσχεσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος δράστης είχε εντοπιστεί ξανά στην ίδια διαδικασία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία προκειμένου να υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας.

Σε δεύτερη περίπτωση στην περιοχή των εκβολών του Αλφειού ποταμού, οι δασικοί υπάλληλοι μετά από έλεγχο εντόπισαν ξυλεία οκτώ χωρικών με υλοτομημένα ευκάλυπτα μεγάλης ηλικίας τα οποία και κατασχέθηκαν. Το Δασαρχείο Πύργου διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Νέος εμβολιασμός για το έλκος της καστανιάς

Νέες δράσεις υλοποιούνται από το Δασαρχείο Πύργου σχετικά με το έλκος της καστανιάς. Η περυσινή προσπάθεια για την προστασία των καστανιών της Φολόης, με εμβολιασμούς των δέντρων, συνεχίζονται και φέτος με νέους και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το Δασαρχείο Πύργου.

Πηγή: www.ilialive.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: