Σύγκρουση αγριογούρουνου με περιπολικό

peripoliko_agriogourouno

Ένα σπάνιο συμβάν έλαβε χώρα σήμερα στο 5ο χιλιόμετρο Καλαβρύτων -Κλειτορίας στην θέση ”Κερτεζίτικο”. Αστυνομικό όχημα (περιπολικό) του Αστυνομικού τμήματος Κλειτορίας που είχε πορεία από Κλειτορία προς Καλάβρυτα συγκρούστηκε με αγριογούρουνο το οποίο διέσχιζε κάθετα την επαρχιακή οδό. Το συμβάν έγινε μέρα μεσημέρι, ώρα 11.00 και παρά τον αιφνιδιασμό, ο αστυνομικός που οδηγούσε προσπάθησε να αποφύγει την επικίνδυνη σύγκρουση χωρίς αποτέλεσμα.

Μια τέτοια σύγκρουση μπορεί να αποβεί μοιραία για τον οδηγό ή τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου αφού η ισχύς που έχει το βαρύ ζώο δεν είναι αμελητέα. Έχουν καταγραφεί παρόμοια ατυχήματα που εξελίχθηκαν σε θανατηφόρα, αφού το ζώο μπορεί μετά την επαφή να εισέλθει ακόμα και μέσα στον χώρο των επιβαινόντων.

Ευτυχώς το αποτέλεσμα ήταν μόνο υλικές ζημιές στο περιπολικό χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Το θήραμα μετά την σύγκρουση εξαφανίστηκε αλλά γεννάται το ερώτημα πως ένα αγριογούρουνο βρέθηκε να διασχίζει ένα δρόμο με συχνή κυκλοφορία αυτοκινήτων αδιαφορώντας για αυτά. Το πιο πιθανό είναι να βρισκόταν σε φάση καταδίωξης από σκυλιά.

Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Αναδημοσίευση από: www.kalavrytanet.comΚατηγορίεςΆγρια ζωή, Θήρα

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: