Θεωρήθηκε ο Δασικός Χάρτης της Π.Ε. Αχαΐας

logo dasikis

Με το υπ΄ αρ. πρωτ. 92964/3079/29-07-2015 έγγραφό της, η Διεύθυνση Δασών Αχαΐας θεώρησε τον Δασικό Χάρτη ολόκληρης της Π.Ε. Αχαίας  (σύμβαση με κωδικό Δ4-08), εκτός του προ-Καποδιστριακού ΟΤΑ Πατρών για τον οποίο έχει ήδη καταρτιστεί Δασικός Χάρτης σε προηγούμενα προγράμματα.

Η μελέτη κατάρτισης του συγκεκριμένου Δασικού Χάρτη ανατέθηκε από την ΕΚΧΑ Α.Ε. στο γραφείο δασικών μελετών ΞΥΛΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α.Ε. με σύμβαση που υπογράφηκε στις 6 Αυγούστου του 2014 και λόγω του ότι η χρηματοδότησή της είχε ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ, η ολοκλήρωσή της έπρεπε να γίνει σε εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Κάτι που επιτεύχθηκε σαν αποτέλεσμα της άριστης και συνεχούς συνεργασίας μεταξύ του αναδόχου και του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Αχαΐας.

Σημειώνεται ότι από τις μεγαλύτερες δυσκολίες του συγκεκριμένου Δασικού Χάρτη ήταν πρώτον, ότι η πρόσφατη αεροφωτογράφιση έγινε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και δεύτερον, ο πολύ μεγάλος αριθμός των διοικητικών πράξεων της Υπηρεσίας, σε αναλογική μορφή.

Δελτίο Τύπου Διεύθυνση Δασών ΑχαΐαςΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Δασικοί Χάρτες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: