Έρευνα από το Δασαρχείο Καλαμπάκας για παράνομες υλοτομίες

YLOTOMIA KAUSOXULA DRYS

(Φωτογραφία αρχείου)

Παράνομες υλοτομίες στον Ασπροπόταμο – Έρευνα από το Δασαρχείο Καλαμπάκας για την αποκάλυψη των υπευθύνων.

Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε χθες από κάτοικο της Πολυθέας Ασπροποτάμου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για το θράσος κάποιων να προβαίνουν σε παράνομη ξύλευση.

Όπως αναφέρει το StagonNews, κάτοικος της περιοχής διαπίστωσε ότι πριν λίγες ημέρες άγνωστα άτομα υλοτόμησαν περισσότερο από 25 τόνους ξύλα δρυός από περιοχή του Ασπροποτάμου και ήταν έτοιμοι να τα μεταφέρουν. Το γεγονός καταγγέλθηκε στο Δασαρχείο Καλαμπάκας όπου ο Δασάρχης Χρήστος Πίσσιας αντέδρασε άμεσα και χάλασε τα σχέδια των επίδοξων λαθροϋλοτόμων.

Τα ξύλα δεν ήταν κομμένα από το Δασαρχείο και η απουσία της ειδικής στάμπας, υποψίασε τους περαστικούς και ειδοποίησαν το Δασαρχείο.

Τα ξύλα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος, θα καταμετρηθούν και κατόπιν θα δημοπρατηθούν. Η κος Πίσσιας ανέφερε ότι γίνονται έρευνες από την Υπηρεσία για να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Εκτός από την παράνομη υλοτομία, καταγγέλθηκαν και άλλα περιστατικά παραβατικότητας που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του Ασπροποτάμου. Παράνομη αλιεία που έχει ως αποτέλεσμα το ποτάμι να έχει ¨στερέψει ¨από ψάρια , αναφέρθηκε ακόμα και σε παράνομο κυνήγι που συντελείται.

Ανεξέλεγκτη βοσκή μεγάλων ζώων και καταπατήσεις Δημοσίων εκτάσεων με προκλητικό τρόπο και απουσία ελέγχου.

Πηγή: www.stagonnews.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: