Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο

fotia_purkagia

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα σε Τσαΐρι και Παστίδα και η οποία έβαλε σε μεγάλη δοκιμασία ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Την μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έδωσαν ισχυρές δασοπυροσβεστικές δυνάμεις καθώς επίσης και δυο αεροσκάφη Κάναντερ και δύο ελικόπτερα που ενίσχυσαν το έργο των επίγειων δυνάμεων. Οι ρίψεις νερού από αέρος σταμάτησαν με το τελευταίο φως της ημέρας και αναμένεται να ξεκινήσουν πάλι τα ξημερώματα.

Παρά τις  προσπάθειες  και την γρήγορη κινητοποίηση που έγινε, δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν τον περιορισμό του μετώπου, με αποτέλεσμα να καούν ένας επαγγελματικός χώρος, να υποστεί σοβαρές ζημιές μια κατοικία και να κινδυνεύσουν σοβαρά δεκάδες άλλες.

Σε άλλες δύο περιπτώσεις ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μην υπάρξει κίνδυνος  για ανθρώπινες ζωές.

Υπήρξαν επίσης καταστροφές σε εγκαταστάσεις και μικρές κτηνοτροφικές μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνει ο θλιβερός απολογισμός.

Δυνάμεις του στρατού, του δασαρχείου, της αστυνομίας και των εθελοντικών ομάδων είναι επί ποδός και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να εκκενώσουν κατοικίες  ή βιοτεχνίες και επιχειρήσεις αν χρειαστεί.

Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading