«Οικολογικός» αυτοκινητόδρομος πάνω στο νερό!

dromos_gefyra se potami

Στην Κίνα μόλις άνοιξε ένα νέο τμήμα του δρόμου που συνδέει την επαρχία Xingshang με την Hubei. Ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος 10 χλμ. και δημιουργήθηκε στην κορυφή μιας υπερυψωμένης γέφυρας που τρέχει κατά μήκος στη μέση της κοιλάδας του ποταμού.

Το νέο δρομολόγιο θα μειώσει το χρόνο του ταξιδιού από το Xingshan στην Yiba Expressway σε μόλις 20 λεπτά, και την ίδια στιγμή θα προσφέρει ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Σύμφωνα με τον διαχειριστή του έργου Chen Xingda, όταν ο αυτοκινητόδρομος προτάθηκε για πρώτη φορά το 2013, υπήρχαν τρεις διαφορετικές πιθανές διαδρομές.

Δύο από αυτές αφορούσαν στη δημιουργία μιας σήραγγας μέσα από τα βουνά της περιοχής. Η τρίτη ήταν μια μακρύτερη διαδρομή με βάση το νερό. Οι μηχανικοί επέλεξαν την τρίτη περίπτωση διότι θα τους έδινε τη δυνατότητα να προστατεύσουν την αφθονία των φυτών και των δασικών εκτάσεων. Πρόκειται στην ουσία για τον πρώτο “οικολογικό” δρόμο πάνω από το νερό. Το κόστος για την κατασκευή άγγιξε τα 440 εκατ. γουάν ($70 εκατομμύρια), το οποίο είναι σχεδόν διπλάσιο από ό,τι θα κόστιζε η δημιουργία ενός παραδοσιακού δρόμου με σήραγγες μέσα από τα βουνά.

Πηγή: perierga.grΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: