Εύφημο Μνεία σε δασικό υπάλληλο

themis_small

Τα Δασονομεία της Κω και της Καλύμνου είναι δύο από τα έξη Δασονομεία της Δ/νσης Δασών Δωδ/σου. Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Νίσυρος, Λειψοί, Πάτμος, Αστυπαλιά είναι τα μεγαλύτερα νησιά τους, με πλήθος μικρότερα, κατοικημένα και βραχονησίδες. Η δουλειά των Δασονομείων ατελείωτη και απαιτητική, αυτοψίες, έργα, πυρκαγιές, αυτόφωρα, μηνύσεις, θήρα, ο κατάλογος είναι μακρύς, και επί πλέον χιλιάδες στρέμματα θάλασσα να σε εμποδίζουν να κάνεις τη δουλειά σου. Και όλα αυτά να τα προγραμματίζει, να τα εκτελεί με μεράκι, χωρίς διαμαρτυρίες, χωρίς φωνασκίες, με τέλειο επαγγελματισμό ένας άνθρωπος, μόνος επί δέκα συναπτά χρόνια, ο Θέμης ο Σεκαράς, δασονόμος στο Δασονομείο της Κω, που εθελοντικά ανέλαβε και το Δασονομείο Καλύμνου, που είναι και αυτό κενό από το 2007.

Χωρίς δασοφύλακες, χωρίς διοικητικούς, ένας άνθρωπος ορχήστρα. Όταν έβλεπα το όνομά του υπέγραφα με τα μάτια κλειστά, λίρα εκατό οι εισηγήσεις του, ένα από τα μεγάλα μου αποκούμπια ο Θέμης. Ο δασοπόνος μας, που όμορφα και πάντοτε υπηρεσιακά, ζητούσε να πληρωθούν οι κενές οργανικές, και εν τω μεταξύ συνέχιζε να δουλεύει. Κάναμε υπομνήματα, έγιναν επερωτήσεις στη Βουλή, πήραμε και κάποιες υποσχέσεις αλλά τίποτα, είναι μεγάλη πολυτέλεια η προστασία του περιβάλλοντος στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Και έτσι πήρε πια σύνταξη ο φίλος μας και έμεινε η υπηρεσία αδειανή, να νοσταλγεί την γενναιόδωρη προσφορά του και την αθόρυβη παρουσία του. Τώρα πια καθοδηγούμε από τη Ρόδο τους λίγους δασοφύλακες, που μετατάχθηκαν εν τω μεταξύ από την τέως Αγροφυλακή και τρέχουμε από τη Ρόδο σε όλα τα νησιά, για να καλύψουμε το κενό που άφησε ο Θέμης, που ακόμα και τώρα δίνει το παρών όταν τον χρειαζόμαστε, βοηθάει και εκπαιδεύει τους δασοφύλακες στα μετρήματα, στις μηνύσεις, στα αυτόφωρα, στη σύνταξη εγγράφων. Έπρεπε λοιπόν να εκφράσουμε με κάποιο τρόπο την ευγνωμοσύνη της υπηρεσίας σ’ αυτόν τον άνθρωπο.

Σήμερα λοιπόν τον τιμήσαμε τον φίλο μας, έστω και τώρα, που είναι πια συνταξιούχος, μαζευτήκαμε και του δώσαμε την εύφημο μνεία του Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ελάχιστο δείγμα της ευγνωμοσύνης και της αναγνώρισης του έργου που προσέφερε στα δασικά πράγματα των νησιών μας. Και γελάσαμε όλοι πολύ, όταν μας διηγήθηκε για την αυτοψία που πήγε με μπανάνα !!!

Θέμη σ΄ευχαριστούμε, να είσαι γερός να χαρείς τη σύνταξή σου. 

Αικ. Μπαλατσούκα
Διευθύντρια Δασών Δωδεκανήσου

 dnsi_dason_dodekanisou

11952675_851973434890707_9219238105687486668_oΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

4 replies

 1. Από το 1993 μέχρι το 2010 κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας η Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής απένειμε τιμητικό έπαινο, ή πλακέτα σε όλους/ες τους/τις υπαλλήλους που τερμάτιζαν ευδοκίμως την υπηρεσιακή τους σταδιοδρομία το προηγούμενο έτος. Αυτό ξεκίνησε με πρόταση του Δασαρχείου Αρναίας και την πρώτη φορά (1993) τιμήθηκαν όλοι οι μέχρι τότε συνταξιούχοι. Έκτοτε και παρά την αλλαγή των προσώπων Δ/ντών-Δασαρχών συνεχίστηκε μέχρι 31/3/2010. Από το 2011 μέχρι σήμερα στις 21 Μαρτίου δεν κουνίεται φύλλο… Για την ιστορία το 2010 αποχώρησαν από την Υπηρεσία μόλις δυο υπάλληλοι: Ο πρώην Δασάρχης Πολυγύρου κ. Ιωάννης Τσιρέλας και ο υποφαινόμενος… Σε σχετική ερώτησή μου η απάντηση των “αρμοδίων” ήταν δυο: Η πρώτη “άσε μας ρε Γιάννη έχουμε στο κεφάλι μας τις ΣΚΟΥΡΙΕΣ κι εσύ μιλάς για γιορτές;” Η δεύτερη “με την κρίση δεν έχουμε χρήματα για εκδηλώσεις… Βέβαια είναι κοινό μυστικό (λυπάμαι που το λέω) ότι αυτό οφείλεται στο ότι οι δύο Γιάννηδες μάλλον ήταν οι τελευταίοι των Μοϊκανών…

 2. Φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.
  Εύχομαι να υπάρξουν στο μέλλον τέτοιες ενέργειες από την πλευρά της διοίκησης για τους ευσυνείδητους υπάλληλους που αποχωρούν λογω συνταξιοδότησηςαπο την Υπηρεσία .
  Συγχαρητήρια στον συνάδελφο και του εύχομαι υγεία -υγεία –υγεία και οικογενειακή ευτυχία αλλά και στην δ/ντρια που πήρε τέτοια πρωτοβουλία.
  Παναγιώτης Γκολφης
  Δασονόμος Στυλίδας

 3. Ανέκαθεν ο εκάστοτε ισχύων Υπαλληλικός Κώδικας με τελευταίο το Ν.3528/2007 (ΦΕΚ. Α΄ 26/9-2-2007) προέβλεπε την τιμητική διάκριση υπαλλήλων που αποχωρούν από την Υπηρεσία με τη συμπλήρωση 35ετίας. Σε όλες τις Υπηρεσίες θα δεις τιμητικές διακρίσεις. Πολλούς επίτιμους θα βρεις, αλλά ούτε για δείγμα Επιθεωρητή Δασών, Διευθυντή Δασών, Δασάρχη, Τμηματάρχη, Δασονόμο, Δασοφύλακα. Για Γενικό Δ/ντή δεν είναι σίγουρο καθώς εκεί υπάρχουν «τα γένια και τα χτένια»…:
  <>

 4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ!!!
  ΕΥΓΕ κα ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ!!!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: