Πανούργοι χιμπατζήδες καταρρίπτουν drone

Βίντεο αποκαλύπτει ότι η επίθεση έγινε εκ προμελέτης

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση προμελετημένου βανδαλισμού, λένε οι ερευνητές: πανούργοι χιμπατζήδες σε έναν ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας χρησιμοποίησαν ραβδιά για να καταρρίψουν το drone που τους βιντεοσκοπούσε -και μάλιστα όχι από φόβο, αλλά μάλλον από περιέργεια.

Παρουσιάζοντας το περιστατικό στην επιθεώρηση «Primates», οι ζωολόγοι του πάρκου κάνουν λόγο για ισχυρές ενδείξεις προμελετημένης χρήσης εργαλείων, ενισχύοντας τις υποψίες ότι οι χιμπατζήδες μπορούν να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους στο προσεχές μέλλον.

Το επεισόδιο

Το επεισόδιο συνέβη στις 10 Απριλίου, όταν το συνεργείο ενός ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού γύριζε ντοκιμαντέρ στο χώρο των χιμπατζήδων στο Ζωολογικό Κήπο Koninklijke Burgers’ στην πόλη Άρνεμ.

Οι εικονολήπτες αρχικά πραγματοποίησαν μια δοκιμαστική πτήση του drone χωρίς κάμερα, κάτι που κέντρισε την περιέργεια των χιμπατζήδων. Τέσσερις από αυτούς σκαρφάλωσαν σε μια ξύλινη σκαλωσιά κρατώντας μακριά ραβδιά από ξύλο ιτιάς.

Όταν το drone επέστρεψε εφοδιασμένο με κάμερα, η Τούσι, ένα από τα πιο θαρραλέα θηλυκά της παρέας, χτύπησε το μηχάνημα με ένα ραβδί μήκους 1,8 μέτρων και το έριξε στο έδαφος. Ολόκληρη η συμμορία μαζεύτηκε τότε να το περιεργαστεί.

Οι χιμπατζήδες του ζωολογικού κήπου ουδέποτε διδάχθηκαν να χρησιμοποιούν εργαλεία, όμως έχουν μάθει μόνοι τους να χρησιμοποιούν 13 διαφορετικά εργαλεία, όπως ραβδιά διαφόρων μεγεθών με τα οποία ρίχνουν φύλλα από ψηλά κλαδιά ή επιτίθενται ο ένας στον άλλο.

Βαγγέλης Πρατικάκης | www.tovima.grΚατηγορίεςΆγρια ζωή

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: