Διπλή επιτυχία στη πάταξη της λαθροθηρίας

thirofylakes

Διπλή επιτυχία στην πάταξη της λαθροθηρίας στο νησί της Σάμου πέτυχαν οι θηροφύλακες της Β΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους με την συμπαράσταση και καθοδήγηση του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβάσου.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 09 Σεπτεμβρίου, συνελήφθη στην περιοχή Κοντέΐκα Σάμου ημεδαπός χωρίς άδεια θήρας αλλά και σε μη επιτρεπόμενη περίοδο να έχει θηρεύσει τρείς (3) νησιώτικες πέρδικες.

Κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο και τα θηράματα και στα πλαίσια του αυτοφώρω ο εν λόγω ημεδαπός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Στη δεύτερη περίπτωση, την νύκτα της 11ης προς 12η Σεπτεμβρίου, στην περιοχή μεταξύ Ιπποδρομίου και Αερολιμένα Σάμου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ηχομιμητική συσκευή που σκοπό, προφανώς, είχε να προσελκύσει ορτύκια στην περιοχή χωρίς όμως να συλληφθεί ο “κασετοφονιάς” όπως ονομάζεται στην κυνηγετική διάλεκτο ο χρήστης ηχομιμητικών συσκευών.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους αγωνίζονται με κίνδυνο της ζωής τους νυχθημερόν για την πάταξη της λαθροθηρίας, οι οποίοι καλό θα είναι να έχουν την πλήρη συμπαράσταση και βοήθεια όλων των νομίμων κυνηγών και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας (θηροφύλακες) των κυνηγετικών οργανώσεων πληρώνονται αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών των αναγνωρισμένων κυνηγετικών συλλόγων, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προΰπολογισμού.

dikanno.wordpress.comΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: