Η Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενήσει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας

meli

Η Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενήσει στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2015 το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Κεντρικού Έβρου, τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Καβάλας σε συνεργασία με την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και την Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει τις ενότητες:

Α). Εχθροί, ασθένειες  και δηλητηριάσεις  των μελισσών.  Νεότερες πληροφορίες για την αντιμετώπιση της βαρρόα, της Νοσεμίασης,της Αμερικάνικης Σηψιγονίας , των ιώσεων και του μικρού σκανθαριού της κυψέλης, δηλητηριάσεις προβλήματα και αντιμετώπιση.

Β) Προϊόντα κυψέλης. Βιολογική δράση  ελληνικού μελιού και πρόπολης, ταυτοποίηση αμιγών κατηγοριών ελληνικού μελιού, ποιοτικά κριτήρια γύρης, βασιλικού πολτού και πρόπολης, συλλογή δηλητηρίου της μέλισσας

Γ) Μελισσοκομική χλωρίδα και διατροφή των μελισσών. Διατήρηση και αύξηση της μελισσοκομικής χλωρίδας, μελισσοκομικά πάρκα, μελισσοκομία στο δάσος, διατροφή και υγεία των μελισσών.

Δ) Σύγχρονα μέσα στη μελισσοκομία. Θα παρουσιαστούν νεότερες εφευρέσεις και πατέντες με εφαρμογή στην σύγχρονη μελισσοκομία. 

Ε) Συνδικαλισμός και μελισσοκομία. Δομή και Οργάνωση της Ελληνικής Μελισσοκομίας, Συνεργατική – Συνδικαλιστική νομοθεσία, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, νέα σχήματα (ομάδες παραγωγών, πολυλειτουργικά αγροκτήματα), προβλήματα της Ελληνικής μελισσοκομίας, δραστηριότητα μελισσοκομικών φορέων, οι επιδοτήσεις και η αξιοποίησής τους,

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές, καλούν όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο συνέδριο ως ομιλητές να στείλουν τον τίτλο και περίληψη της εισήγησής τους στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις pashalsf@gmail.com και thrasia@agro.auth.gr με την ένδειξη “Εισήγηση συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας”, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2015.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος στο Συνέδριο θα είναι δωρεάν για τους μελισσοκόμους ενώ στο χώρο διεξαγωγής του θα υπάρξει περιορισμένη έκθεση μελισσοκομικών εφοδίων

* Στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου συμμετέχουν: Πασχάλης Χριστοδούλου, Τηλ. 6977573859, Αντώνης Μάσαλας, τηλ. 6937553306, Ανδρέας Θρασυβούλου, τηλ. 6945297449.

http://e-vertigo.grΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: