Απαγορεύσεις κυνηγιού σε περιοχές της Κρήτης

apagoreusi

Με τρεις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης απαγορεύεται από φέτος και για τα επόμενα χρόνια το κυνήγι όλων των θηραμάτων σε δυο περιοχές του νομού Ηρακλείου και σε μια του νομού Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Απαγόρευση κυνηγιού στην περιοχή Αμμούδι ή Κερατϊδι Δήμου Μαλεβιζίου μέχρι 1η Μαρτίου 2025 και σε έκταση 750 στρεμμάτων. Αριθμ. 1793/11-8-2015 (ΦΕΚ Β´ 1939) 

Η έκταση αρχίζει από το ύψος της διασταύρωσης για Μαδέ-Λυγαριά και ακολουθεί τον εθνικό δρόμο Ηράκλειο-Ρέθυμνο με κατεύθυνση δυτική, για περίπου 800 μέτρα όπου στρίβει αριστερά, με κατεύθυνση νότιο δυτική στο ύψος των οικιών Κοκολογιάννη, όπου ακολουθεί τα όρια των ακινήτων αυτών. Στη συνέχεια με νοητή γραμμή συναντάει ρεματιά που την ακολουθεί με κατεύθυνση νότια μέχρι να συναντήσει χωματόδρομο που τον ακολουθεί για περίπου 400 μέτρα, στη συνέχεια με νοητή γραμμή και κατεύθυνση νοτιοανατολική φτάνει στα όρια των οικιών Νεονάκη, όπου συναντάει χωματόδρομο που τον ακολουθεί για περίπου 160 μέτρα, όπου στη συνέχεια με κατεύθυνση ανατολική με νοητή γραμμή συναντά την εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου όπου και την ακολουθεί μέχρι την διασταύρωση για Μαδέ-Λυγαριά απ” όπου και ξεκίνησε.

(Κλικ για μεγέθυνση)

2. Απαγόρευση κυνηγίου στην περιοχή Φράγματος Αποσελέμη Ν. Ηρακλείου σε έκταση 2.804 στρεμμάτων μέχρι 1η Μαρτίου 2030. Αριθμ. 1787/11-8-2015 (ΦΕΚ Β´ 1939) 

Η έκταση αρχίζει από το δυτικό όριο του οικισμού Αβδού και με κατεύθυνση δυτική ακολουθεί την νέα διανοιχθείσα οδό βορειοανατολικά του ταμιευτήρα του Φράγματος Αποσελέμη, μέχρι τα όρια του οικισμού Ποταμιές, τα οποία ακολουθεί. Από εκεί, ακολουθεί τη νέα διάνοιξη ασφαλτόδρομου νότια του οικισμού των Ποταμιών, με κατεύθυνση τον οικισμό του Αβδού και φτάνει μέχρι τα όρια του οικισμού Αβδού, απ’ όπου και ξεκίνησε.

(Κλικ για μεγέθυνση)

3. Απαγόρευση κυνηγίου έως 31-8-2025 σε έκταση εμβαδού 100 στρεμμάτων στην περιοχή Ποροφάραγγο Ν. Χανιών. Αριθμ. 1816/12-8-2015 (ΦΕΚ Β´ 1939)

Ξεκινάει από το Ποροφάραγγο και συγκεκριμένα από το σημείο του δρόμου που βρίσκεται στο διάσελο που ο δρόμος κινείται παράλληλα με το ρέμα. Από εκεί συνεχίζεται με ευθεία γραμμή Ανατολικά, 104 μέτρα περίπου μέχρι την κορυφογραμμή που έχει κατεύθυνση Βορειοανατολική και από εκεί ακολουθεί την κορυφογραμμή μέχρι να συναντήσει τα όρια του υφιστάμενου καταφυγίου άγριας ζωής. Όσο αφορά το Δυτικό όριο από το σημείο έναρξης, ασφαλτοστρωμένος δρόμος από το διάσελο, σε ευθεία γραμμή 600 μέτρων περίπου, με κατεύθυνση Νοτιοδυτική έως την κορυφή με υψόμετρο 375 μέτρα όπου συναντά ξανά το όριο του υφιστάμενου καταφυγίου άγριας ζωής.

(Κλικ για μεγέθυνση)

dasarxeio.comΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: