Αυξημένες επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα στον Έβρο καταγγέλουν οι κυνηγοί

lukoi

(Φωτό αρχείου)

Τη συνδρομή του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του φαινομένου των επιθέσεων λύκων σε κυνηγόσκυλα και σε ποιμενικούς σκύλους κτηνοτρόφων, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, ζητά με επιστολή του ο κυνηγετικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

Σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το δασαρχείο Σουφλίου διευκρινίστηκε ότι από το 2014 ο κυνηγετικός σύλλογος καταγγέλλει τις βίαιες επιθέσεις των λύκων, προσκομίζοντας μάλιστα ως αποδεικτικά φωτογραφίες των νεκρών ζώων από τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έχει εντοπιστεί μόνο το κεφάλι. Σύμφωνα με το δασαρχείο άμεσα έγινε η υπηρεσιακή ενημέρωση του αρμόδιου υπουργείου, για να λάβουν την απάντηση ότι ο λύκος είναι προστατευόμενο είδος και ως εκ τούτου η μόνη ενέργεια που μπορεί να γίνει είναι σύσταση στους κυνηγούς και κτηνοτρόφους να λάβουν μέτρα προστασίας των ζώων τους.

Ως προς την αιτιολόγηση του φαινομένου, το δασαρχείο εκτιμά ότι μπορεί να οφείλεται στη μείωση των κοπαδιών της περιοχής, καθώς η κτηνοτροφία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο επλήγη σοβαρά από τις ζωονόσους, γεγονός που οδήγησε τους λύκους να αναζητήσουν αλλού τροφή.

Από την πλευρά του ο κυνηγετικός σύλλογος ισχυρίζεται ότι οι εν λόγω επιθέσεις τείνουν να λάβουν ανησυχητικές διαστάσεις καθώς οι λύκοι κατεβαίνουν πλέον κοντά σε κατοικημένες περιοχές και σε καλλιέργειες γεγονός που εντείνει την ανησυχία τους και δημιουργεί φόβους ακόμη και για μελλοντικές επιθέσεις σε ανθρώπους.  

ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Θήρα

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Φοβού τους κυνηγούς και ανησύχησε για τους λύκους κι όποιο άλλο είδος μπει εμπόδιο στα ευγενές σπορ που υπηρετούν με τόσο πάθος.Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το αποδοτικό κυνήγι και η επένδυση που έκαναν στα εργαλεία όπως ειναι και οι σκύλοι.Γιατί αν τους συμπονούσαν θα σέβονταν και ότι πετάει στον ουρανό κι ότι ζει στην άγρια φύση.Πονάνε για το λαγό που σκοτώνουν?για τη φάσα?για το τρυγόνι?για τον αγριόχοιρο?Τα κυνηγόσκυλα είναι μικρόσωμα αν συναντήσουν αγέλη λύκων δεν έχουν ελπίδα….Παίρνουν το ρίσκο τους οι κυνηγοί..
    Κάνουν και τους οικολόγους οι άθλιοι υποκριτές.Ελπίζω το υπουργείο να μην αναθέσει στις ομοσπονδίες τον έλεγχο του πληθυσμού ,θα ακολουθήσει σφαγή ανεξέλεγκτη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: