Αυστραλία: Σκότωσαν 700 κοάλα λόγω υπερπληθυσμού

Οι αρχές στην νοτιοανατολική Αυστραλία θανάτωσαν σχεδόν 700 κοάλα εξαιτίας του υπερπληθυσμού, που οδήγησε σε σοβαρή έλλειψη τροφής με αποτέλεσμα πολλά ζώα να πεθαίνουν από την πείνα.

koala

Η υπουργός Περιβάλλοντος της πολιτείας της Βικτόρια, Λίζα Νέβιλ, ανακοίνωσε πως η ευθανασία των κοάλα έλαβε χώρα κοντά στο ακρωτήρι Ότγουεϊ σε μια περίοδο από το 2013 έως το 2014.

Σκοπός της παρέμβασης αυτής ήταν η αποτροπή της περαιτέρω ταλαιπωρίας των κοάλα, καθώς δεν υπήρχε αρκετή διαθέσιμη τροφή, όπως είπε η Νεβίλ.

Οι τοπικές αρχές ανακάλυψαν 686 κοάλα σε κακή κατάσταση υγείας και προχώρησαν στην ανώδυνη ευθανασία τους, μετά από διαβούλευση με ειδικούς.

Η υπουργός δήλωσε πως επιθυμούσε να είναι ανοιχτή με την κοινότητα όσον αφορά την απόφαση που ελήφθη, ωστόσο δεν αποκλείει παρόμοιες μελλοντικές επιχειρήσεις. «Οφείλουμε να επανεξετάσουμε τη στρατηγική διαχείρισης του πληθυσμού των κοάλα, ο οποίος συνεχίζει να αυξάνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό», σημείωσε η Νεβίλ.

Παρά το ότι τα κοάλα ευημερούν και πολλαπλασιάζονται στο ακρωτήρι Ότγουεϊ, το διάσημο και αγαπητό ζώο βρίσκεται σε πολλά άλλη μέρη της Αυστραλίας υπό απειλή εδώ και δεκαετίες, κυρίως λόγω απώλειας των ενδιαιτημάτων τους, ασθενειών, επιθέσεων σκύλων και πυρκαγιών.

Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα Κοάλα Αυστραλίας και άλλες περιβαλλοντικές και φιλοζωικές οργανώσεις χαρακτήρισαν την εξόντωση «σοκαριστική» και κατηγορούν την κυβέρνηση για μακροχρόνια αναποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης στο ακρωτήρι Ότγουεϊ.

Λιγότερα από 100.000 κοάλα απομένουν ελεύθερα στη φύση, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

http://www.skai.grΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

2 replies

  1. Μερικά χρόνια πριν, όλα τα ζώα έφυγαν.
    Ξυπνήσαμε ένα πρωί και απλά…δεν ήταν εκεί πια.
    Δεν μας άφησαν καν ένα σημείωμα, δεν είπαν ούτε ένα αντίο.
    http://animalrightsgr.blogspot.gr/2008/04/babycakes-neil-gaiman.html

  2. Απαράδεκτο…..Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχει καλύτερος τρόπος. Και εμείς οι άνθρωποι είμαστε πάρα πολύ και οι πόροι μας λίγοι άλλα δεν γίνονται ομαδικές ευθανασίες για να λυθεί το πρόβλημα. Όμως μας είναι πολύ εύκολο να σκοτώσουμε ένα ζώο!!!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: