Επιστημονική εργασία για το χαμαιλέοντα της Πύλου

Την επιστημονική εργασία για τον χαμαιλέοντα του υδροβιότοπου της Γιάλοβας παρέδωσαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στο δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δημ. Καφαντάρη.

Το βιβλίο με τίτλο «Ο χαμαιλέοντας της Πύλου» είναι ένα εκπαιδευτικό πακέτο για παιδιά ηλικίας 5-13 ετών και θα μοιραστεί από το δήμο στα σχολεία. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι “σκοπός αυτού του πονήματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των παιδιών μας μέσω της βιωματικής μάθησης ώστε να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να προστατεύσουν τον μοναδικό πανευρωπαϊκά «Χαμαιλέοντα της Πύλου», ο οποίος υπάρχει στον υδροβιότοπο της Γιάλοβας, σε περιοχή Natura 2000”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντίτυπα δωριστήκαν από την επιστημονική ομάδα και ο κ. Καφαντάρης αφού τους συνεχάρη, τόνισε ότι μέσα από την εργασία τους οι μαθητές θα γνωρίσουν την πανίδα του τόπου. Παράλληλα κάλεσε και άλλες ομάδες να δημιουργήσουν αντίστοιχες εργασίες, γιατί όπως είπε «ζούμε σε ένα τόπο με πλούσια ιστορία, φυσικές ομορφιές, πανίδα και χλωρίδα».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι: Δρ. Μαρία Διμάκη, εκπρόσωπος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Ροδόλφος Ράλλης, συνιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, δρ. Τζωρτζίνα Σπύρη, διευθύντρια του εκπαιδευτικού τμήματος του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Γιώργος Μπαχούμας, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Πύλου – Νέστορος και Γιώργος Γιαννούτσος, μέλος της τοπικής κοινότητας Πύλου.



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading