Έλεγχοι σε pet shops και κατάσχεση ωδικών πτηνών

thirofilaki_akokd_leros

Στις 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε pet shops στη Λέρο, για την ανεύρεση παράνομα αιχμαλωτισμένων άγριων πουλιών και κατάσχεση τους. Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε έγγραφη καταγγελία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας προς τη Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου (ΔΔΔ). Η καταγγελία βασίστηκε σε πληροφορίες επισκεπτών στη Λέρο, οι οποίοι διαπίστωσαν την παράνομη πώληση άγριων ωδικών πουλιών σε συγκεκριμένο κατάστημα του νησιού.

Υπήρξε άμεσα συνεννόηση μεταξύ της ΔΔΔ και της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου (ΑΚΟΚΔ) και αμέσως οργανώθηκε η σχετική επιχείρηση με τη συμμετοχή του ομοσπονδιακού θηροφύλακα και ενός αστυνομικού οργάνου από το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου.

Συνολικά ελέγχθησαν 4 καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άγρια πουλιά σε 2 εξ αυτών (14 Λούγαρα και 2 Καρδερίνες). Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σ’ ένα κατάστημα 2 ξόβεργα. Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας υπέβαλε πρωτόκολλο μήνυσης στη ΔΔΔ και τα κατασχεθέντα πουλιά, αφού διαπιστώθηκε ότι είναι σε καλή κατάσταση, απελευθερώθηκαν.

Η ΑΚΟΚΔ θέλει να ευχαριστήσει τη ΔΔΔ για την εξαιρετική συνεργασία καθώς και το ΑΤ Λέρου, που παρά το φόρτο εργασίας λόγω των μεγάλων προσφυγικών ροών στο νησί, διέθεσε ένα αστυνομικό όργανο, καθώς στη Λέρο δεν εδρεύει δασικός υπάλληλος.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags:

1 reply

  1. Ξεσκίστε τους πετσοπάδες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: