Οι δασικοί χάρτες δεν θα λύσουν το πρόβλημα των αυθαιρέτων στην Αν. Αττική!

aythaireta

Στο πλευρό των «αυθαιρετούχων» τάσσεται ουσιαστικά ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου όπως προκύπτει και από την παρέμβασή του στην ενημερωτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες Συλλόγων του Δήμου Λαυρεωτικής για οικιστικά – χωροταξικά – δασικά θέματα.

 Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πλέον έχει αλλάξει ο χάρτης κατοίκησης της Αττικής και δεν είναι δυνατόν στις μέρες μας να αντιμετωπίζεται η όλη κατάσταση με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1931 και του 1945 ούτε με δικαστικές αποφάσεις του 19ου αιώνα.

Επιπλέον, επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η οικιστική κατάσταση, τουλάχιστον όπου αυτή δεν είναι αναστρέψιμη, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ανατολική Αττική υπάρχουν ολόκληρες πόλεις που χαρακτηρίζονται ακόμα ως δασικές και επίσης ότι θα πρέπει να γίνει οριοθέτηση των οικισμών βάσει των κριτηρίων που ορίζει ο νόμος.

Ως εκ τούτου στο υπό σύνταξη Δασολόγιο πρέπει να ληφθεί υπόψη η διαμορφωμένη σήμερα κατάσταση και να μην γίνεται οριοθέτηση των οικισμών με τα δεδομένα των δασικών υπηρεσιών που είναι πλέον παρωχημένα.

«Από μόνη της η ανάρτηση των δασικών χαρτών», δήλωσε ο κ. Φιλίππου, «θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στους δήμους αλλά και στις οικιστικές περιοχές και οι πολίτες θα κληθούν για ακόμα μια φορά να επωμιστούν μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση που θα έρθει να προστεθεί στις ήδη μεγάλες επιβαρύνσεις του παρελθόντος. Κυρίως όμως το καθεστώς ομηρίας και εκβιασμού από πλευράς της πολιτείας θα εξακολουθήσει να ισχύει και να ταλαιπωρεί τους πολίτες για πολλές ακόμα δεκαετίες χωρίς να επιλύεται το πρόβλημα».

Μάλιστα κατέληξε κάνοντας έκκληση προς όλους τους φορείς να συντονίσουν τις προσπάθειές τους προς αυτή την κατεύθυνση και να ασκήσουν πίεση προς την πολιτεία για την οριστική επίλυση όλων των χωροταξικών και δασικών προβλημάτων της περιοχής.

Πηγή: notioanatolika.grΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα

Tags: , , ,

2 replies

  1. Πρέπη πρήν την ανάρτηση των Δασικούς χάρτες , Να γήνη Νομοί το τη εινε Δασικά κε τη Όχη με οθοφοτοχαρτες του 2011 που τακτοποιούνε τα αυθέρετα διώτη αν δεν γήνη αυτό ολη η Πολίτες θα τρέχουν στα δικαστήρια για300 χρονιά για να αποδείξουν ότι δεν εινε Ελέφαντες. δίστιχος καποιη δεν θέλουν η Ελλάδα να πάη μπροστά για αυτό πολεμούν με Μεγάλο πάθος διώτη τα συμφέροντα εινε αλλά ο ε νοό νοείτο

  2. Ξέρουμε ότι δεν θέλετε, αλλά οι ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΡΩΘΟΥΝ!!!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: