Βουλευτής ανάρτησε φωτογραφία με μαγειρεμένα αμπελοπούλια

Έγινε πρωτοσέλιδο σε όλη την Ευρώπη καθώς απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι τους. «Αδιαφορώ για τα σχόλια των αργόσχολων», δήλωσε.

21

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο -αλλά και όλο τον κόσμο- όταν Κύπριος βουλευτής ονόματι Ευγένιος Χαμπουλλάς δημοσίευσε φωτογραφία στο Facebook, στην οποία φαίνεται να έχει σερβίρει αμπελοπούλια. Τα τελευταία είναι μικρά αποδημητικά πουλιά που, παρόλο που το κυνήγι τους είναι παράνομο, αποτελούν δημοφιλές έδεσμα στην Κύπρο.

«Σύντομα στα εστιατόριά μας! Καλές γιορτές», είχε γράψει ο βουλευτής στην περιγραφή της αμφιλεγόμενης φωτογραφίας.

Μετά από αυτή την ανάρτηση, ακολούθηση «διαδικτυακή μάχη», με χρήστες του διαδικτύου να υποστηρίζουν τον Χαμπουλλά και άλλους να του ζητούν να παραιτηθεί. Μάλιστα, ακόμα και ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), στον οποίο ανήκει, του άσκησε κριτική.

«Ο ΔΗΣΥ επαναβεβαιώνει την πάγια θέση του για απόλυτο σεβασμό στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις εθνικές νομοθεσίες. Πέραν τούτου, ο καθένας είναι υπόλογος και κρίνεται από τις θέσεις του και αναλαμβάνει και την ευθύνη των πράξεων του», ανέφερε ανακοίνωση του κόμματος.

Ο ίδιος ο βουλευτής δήλωσε ότι σέβεται την αντίθετη άποψη και τόνισε ότι «η υπόθεση έχει κλείσει. «Το τι είναι παράνομο και το τι είναι νόμιμο και το τι είναι ηθικό και το τι είναι ανήθικο, δεν ταυτίζεται. Εγώ έβγαλα μια φωτογραφία αυθόρμητα, την ανάρτησα, από εκεί και πέρα αν έχει ενοχλήσει κάποιους, πρόβλημά τους. Εγώ θα επιμένω ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να λήξει. Υπάρχει νομοθεσία για να ρυθμιστεί το θέμα και θα επιμένω μέχρι τέλους. Αν κάποιοι ενοχλούνται, έχουν κάθε δικαίωμα. Σέβομαι την αντίθετη άποψη. Από εκεί και πέρα μου είναι αδιάφοροι οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις που από το πρωί εκστομούνται εναντίον μου από μέσα ενημέρωσης και από κάποιους συναδέλφους σας που είναι αργόσχολοι», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό κάνει τον γύρο του κόσμου, με την βρετανική εφημερίδα The Guardian να έχει τοποθετήσει την είδηση στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας της.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr & www.mixanitouxronou.grΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: