Παρατείνονται οι συμβάσεις εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

ypen

Οι συμβάσεις των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου καθώς και οι συμβάσεις μίσθωσης έργου παρατείνονται από τη λήξη τους μέχρι και την 31η/12/2016. Οι συμβάσεις αυτές δεν μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Οι δαπάνες μισθοδοσίας, καθώς και οι λοιπές λειτουργικές δαπάνες των φορέων θα καλυφθούν από το Πράσινο Ταμείο. Αυτό προβλέπει διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφηκε σήμερα 30/12 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύτηκε, νωρίς το βράδυ, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Α´ 184).

Άρθρο 14
Προσθήκη εδαφίου στην παρ. 20 του άρθρου 8 του Ν. 4109/2013 (Α ́ 16)

Στο τέλος της παραγράφου 20 του άρθρου 8 του Ν. 4109/2013 (Α ́ 16) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Οι συμβάσεις των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου καθώς και οι συμβάσεις μίσθωσης έργου παρατείνονται από τη λήξη τους μέχρι και την 31η/12/2016. Οι συμβάσεις αυτές δεν μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Οι δαπάνες μισθοδοσίας, καθώς και οι λοιπές λειτουργικές δαπάνες των φορέων θα καλυφθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Τον Νοέμβριο το ΥΠΕΝ «πέρασε» σε άλλο νόμο (ν.4342/15, άρθρο 36) ρύθμιση για την παράταση της θητείας των διοικητικών συμβουλίων των φορέων διαχείρισης αλλά όχι των συμβάσεων του προσωπικού τους (περί τα 380 άτομα, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό), που λήγουν 31 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΝ διαβεβαίωνε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η οριστική επίλυση του θέματος, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τελικά, η σημερινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης έδωσε το “φιλί της ζωής” και η λειτουργία των φορέων διαχείρισης παρατείνεται για ένα χρόνο ακόμα.

.

.

Γίνετε ενεργά η πηγή του dasarxeio.com! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο dasarxeio@gmail.com

logo2

 ΚατηγορίεςΑπασχόληση

Tags: , ,

1 reply

  1. Το ενδεχόμενο της μη υπογραφής των συμβάσεων οπωσδήποτε εντός του 2015, εμφανίστηκε ακόμα και από την δική σας επαγγελματική αρθρογραφία περίπου ως φυσική καταστροφή που θα συνέβαινε στις 12:01′ της Πρωτοχρονιάς, περίπου ως πυρηνική έκρηξη και αυτόματο αφανισμό των φορέων και μαζί μ΄ αυτούς και της ελληνικής φύσης αύτανδρης.

    Σε κάποιους από μας που δουλεύουν αρκετό καιρό χωρίς συμβάσεις, για άλλους που προσφέρουν χρόνια εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην ελληνική φύση και για τρίτους που γνωρίζουν από μέσα τα όρια αυτών των σχημάτων ΝΠΙΔ, μόνο πικρά χαμόγελα χαρίσατε εκείνο το διάστημα.

    Πάντως, μοιραζόμαστε την ανακούφιση

    Καλή χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: