Κάμερα ελέγχου κυκλοφορίας απαθανατίζει εντυπωσιακές εικόνες μιας κουκουβάγιας του χιονιού

Κουκουβάγια, η οποία πιθανότατα έψαχνε μέρος για να κουρνιάσει, έχει γίνει πασίγνωστη στο διαδίκτυο χάρη στον υπουργό Μεταφορών του Κιεμπέκ, Robert Poeti, που μοιράστηκε αυτές τις φωτογραφίες μέσω διαδικτύου.

Κουκουβάγια του χιονιού (Bubo scandiacus), γνωστή και ως χιονόγλαυκα, απαθανατίζεται εν πτήσει από κάμερα κλειστού κυκλώματος στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Μια κάμερα ελέγχου κυκλοφορίας που βρίσκεται πάνω από έναν αυτοκινητόδρομο στο Μόντρεαλ απαθανάτισε εντυπωσιακές εικόνες μιας κουκουβάγιας του χιονιού η οποία βρισκόταν εν πτήσει.

Το πτηνό απαθανατίστηκε στον αέρα από κάμερα κλειστού κυκλώματος στη διασταύρωση μεταξύ του αυτοκινητόδρομου Autoroute 40 και της λεωφόρου Boulevard des Sources στο West Island του Μόντρεαλ, το πρωί της 3ης Γενάρη.

Ο υπουργός Μεταφορών του Κιεμπέκ, Robert Poeti, μοιράστηκε τις φωτογραφίες στο Twitter και στο Facebook παρακινώντας τους χρήστες να τις διαδώσουν.

koukoubagia_xioniou

Σε συνέντευξη με τον καναδικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό CBC, η διευθύντρια του παρατηρητηρίου πτηνών «McGill Bird Observatory» Barbara Frei υπέθεσε ότι το πτηνό πιθανότατα έψαχνε μέρος να κουρνιάσει.

Το Υπουργείο Μεταφορών του Κιεμπέκ μεταδίδει ζωντανά τις λήψεις από όλες τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να τις παρακολουθείς έχοντας το νου σου για κουκουβάγιες από τον καναπέ του σπιτιού σου. Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα ανανεώνεται μόνο κάθε 5-7 λεπτά.

Η κουκουβάγια του χιονιού είναι ένα επίσημο σύμβολο του Κιεμπέκ και δεν επιτρέπεται το κυνήγι της στον Καναδά· αν και πουλιά σκοτώνονται που και που εξαιτίας προσκρούσεων με αμάξια, αεροπλάνα και καλώδια μεταφοράς ρεύματος.

Οι κουκουβάγιες συμβολίζουν την ανώτατη σοφία.

Μετάφραση/Επιμέλεια: Οικονομίδου Μαρία
maria_oiko@yahoo.gr

.

.

.

dasarxeio.com


Γίνετε ενεργά η πηγή του dasarxeio.com. Στείλτε ειδήσεις, κείμενα και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο dasarxeio@gmail.com

 

logo_dokimastikoΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: