Ημερίδα: “Αειφορική Διαχείριση των παραδοσιακών οικισμών. Ήπιες μορφές ανάπτυξης στον οικισμό του Π. Παντελεήμονα”

prosklisi

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου ως φορέας όχι μόνο εκπαίδευσης μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και εκπαίδευσης ενηλίκων καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται για την αναπτυξιακή πορεία του παραδοσιακού οικισμού του Π. Παντελεήμονα (Συλλόγους, Φορείς, συνεργάτες, φίλους) σε ανοιχτή ημερίδα με θέμα:

“Αειφορική Διαχείριση των παραδοσιακών οικισμών. Ήπιες μορφές ανάπτυξης στον οικισμό του Π. Παντελεήμονα”.

Η δράση αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του Κ.Π.Ε. με την τοπική κοινωνία και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 στις 4 το απόγευμα στο κτίριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρουσιάσεις που αφορούν στο ρόλο του Κ.Π.Ε. στην τοπική κοινωνία, στον τρόπο ζωής των κατοίκων, την αρχιτεκτονική του οικισμού και τη διαχείρισή του στο πέρασμα των χρόνων, στον τρόπο αναπαλαίωσης ενός σπιτιού στον Π. Παντελεήμονα, στο ρόλο των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων στη διατήρηση της φυσιογνωμίας ενός οικισμού, σε προτάσεις ήπιας ανάπτυξης του οικισμού του Π. Παντελεήμονα.

Στο τέλος της ημερίδας θα υπάρξει χρόνος για ουσιαστική συζήτηση.

.

.

.

.


Γίνετε ενεργά η πηγή του dasarxeio.com. Στείλτε ειδήσεις, κείμενα και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο dasarxeio@gmail.com

 

logo_dokimastikoΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: