Θερμό επεισόδιο με «θύματα» θηροφύλακες

omospondiaki_thirofylaki

Εκτεταμένες αναζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και την σύλληψη 55χρονου άντρα, που αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος θηροφυλάκων στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patratora.gr, ο δράστης εντοπίστηκε από δυο θηροφύλακες και αρνούμενος να ελεγχθεί, επιβιβάστηκε στο όχημα του, έβαλε μπρος και επιχείρησε να παρασύρει τους δυο άνδρες…διαφεύγοντας από το σημείο!

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ οι  θηροφύλακες σύμφωνα με πηγές είναι καλά στην υγεία τους.

Αναλυτική περιγραφή του περιστατικού

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, με ανάρτηση της στο Facebook, περιγράφει αναλυτικά το περιστατικό.

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα λαγού το βράδυ στην περιοχή Δουμενά Καλαβρύτων προέβη στην σύσταση και στον συντονισμό κλιμάκιου Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων αποτελούμενο από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Γεωργίου Μάριο, Θεοδωρακόπουλο Χρήστο, Θεοδωρόπουλο Λεωνίδα, Κοντογιώργη Σωτήρη και Χυτήρη Απόστολο, ενώ στην όλη επιχείρηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγίου κος Ανδριόπουλος Δημήτριος.

Στις 11.00 μ.μ. εντοπίστηκε αγροτικό αυτοκίνητο να κινείται σε αγροτοδασικό δρόμο με αναμμένα τόσο όλα τα φώτα του καθώς και έναν μεγάλης ισχύος προβολέα που χειριζόταν άνθρωπος εβρισκόμενος στο χώρο της καρότσας να σαρώνει τη γύρω περιοχή.

Στις 11.30 μ.μ. οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Κοντογιώργης Σωτήρης και Θεοδωρακόπουλος Χρήστος άκουσαν δύο πυροβολισμούς και άμεσα κινητοποιήθηκαν όλοι οι Θηροφύλακες για την προσέγγιση των δραστών.

Στις 23.45 μ.μ. ακούστηκαν δύο ακόμα πυροβολισμοί οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από όλους τους Θηροφύλακες που ήδη είχαν φτάσει στην περιοχή και ξεκίνησαν την προσπάθεια να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο το όχημα προκειμένου να το σταματήσουν.

Στις 00.30 π.μ. ακούγονται ξανά άλλοι δύο πυροβολισμοί και οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Χυτήρης Απόστολος και Θεοδωρόπουλος Λεωνίδας γίνονται μάρτυρες της στιγμής που από τη καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου τύπου Nissan Navara κατεβαίνει το άτομο που χειριζόταν τον προβολέα και περνώντας μπροστά από τα φώτα του αγροτικού οχήματος να πιάνει τον λαγό που προφανώς μόλις πριν πυροβολήθηκε και τρέχοντας να ξανα-ανεβαίνει στην καρότσα.

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες προπορεύτηκαν με το όχημά τους το οποίο στάθμευσαν ώστε εξερχόμενοι να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο. Το αγροτικό αυτοκίνητο φτάνοντας στους Θηροφύλακες και στο σήμα που τους έγινε να σταματήσουν, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα ενώ στην προσπάθειά του να αποφύγει τους θηροφύλακες έστριψε προς την πλευρά του οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος τη στιγμή ακριβώς που ο Θηροφύλακας προσπαθούσε να εξέλθει από το όχημα και ενώ είχε ανοίξει την πόρτα. Με ανεπτυγμένη ταχύτητα και με κίνδυνο να τραυματίσει τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Χυτήρη Απόστολο κατηύθυνε το όχημα κατά πάνω του και τελευταία στιγμή ο Θηροφύλακας πρόλαβε να μαζέψει τα πόδια του εντός του οχήματος και να κλείσει την πόρτα από την οποία το αγροτικό όχημα πέρασε ξυστά.

Στην συνέχεια το αγροτικό αυτοκίνητο έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα έφτασε στο επόμενο όχημα των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων στο οποίο επέβαιναν ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Γεωργίου Μάριος και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγίου κος Ανδριόπουλος Δημήτριος. Το όχημα των λαθροθήρων φρέναρε και ακινητοποιήθηκε μπροστά τους σε κοντινή απόσταση.

Ο οδηγός βάζοντας όπισθεν, απομακρύνθηκε και παίρνοντας φόρα κατευθύνθηκε πάνω τους έχοντας προφανώς πρόθεση να τους εμβολίσει. Περνώντας ξυστά από το υπηρεσιακό όχημα διέφυγε της συλλήψεως και από θαύμα γλύτωσε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγίου ο οποίος πρόλαβε και πήδηξε εκτός του δρόμου.

Άμεσα είχε κινητοποιηθεί και η Ασφάλεια του ΑΤ Αιγίου η οποία είχε ήδη ειδοποιηθεί και ήταν ενήμερη για το συμβάν προκειμένου να συνδράμει τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες για την σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου αλλά και οι δικές της προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.

Τον λόγο πλέον αναλαμβάνει η δικαιοσύνη καθώς υπεβλήθη η σχετική μήνυση από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες οι οποίοι για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους για την προστασία του θηραματικού μας πλούτου, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, αντιμετωπίζοντας επικίνδυνους λαθροθήρες που έχουν το θράσος να θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την σωματική ακεραιότητα των Θηροφυλάκων.

thirofylakas kop.jpg

Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Θεοδωρόπουλος Λεωνίδας με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Ακράτας

 

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: