Μετά από 23 χρόνια αιχμαλωσίας έπεσαν σε χειμέριο ύπνο

arkouda22

Για πρώτη φορά στη ζωή τους, μετά από 23 χρόνια στην αιχμαλωσία όπου δεν ακολουθούσαν το βιολογικό τους “ρολόι”, έπεσαν σε χειμέριο ύπνο δυο αρκούδες που είχαν μεταφερθεί από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, στο Καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Η Σάσα και η Αλεξάνδρα, οι δύο αρκούδες – αδερφές, ήταν από τις πρώτες του Καταφυγίου που αποσύρθηκαν για να κοιμηθούν, αφού πρώτα άρχισαν να μαζεύουν φύλλα για να στρώσουν στη φωλιά τους, όπως κάνουν και οι αρκούδες στη φύση!

«Μείναμε έκπληκτοι από τη συμπεριφορά τους αφού όλη τους τη ζωή την έχουν περάσει στην αιχμαλωσία. Είναι απίστευτο πώς ξέρανε να μαζέψουν φύλλα για να κάνουν τη φωλιά τους ή ακόμα, να φάνε καρπούς οξιάς που δεν έχουν ξαναφάει ποτέ και είναι από δέντρα που δεν καρποφορούν καν κάθε χρόνο!» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον «Αρκτούρο», προσθέτοντας ότι σε χειμέριο ύπνο έχουν πέσει και οι υπόλοιπες 9 αρκούδες του Καταφυγίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αρκούδες είχαν έρθει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1993, από τον Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου καθώς βρέθηκαν, σε ηλικία μόλις τριών μηνών, να περιφέρονται χωρίς τη μητέρα τους, που σκοτώθηκε σε ναρκοπέδιο.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: