Ο Δασάρχης Κόνιτσας απαντά στη διαμαρτυρία 25 Δασικών Συν/σμών

ylotomies16

Ο Δασάρχης Κόνιτσας απαντάει σε  καταγγελίες που έγιναν από δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασ. Μιχελάκη ότι το Δασαρχείο τους δημιουργεί νέα «εμπόδια», με αποτέλεσμα να παρακωλύεται η δουλειά τους.

Από τον Προϊστάμενο του Δασαρχείου Κόνιτσας κ. Κων. Τριάντη λάβαμε την ακόλουθη απάντηση, με αφορμή διαμαρτυρία 25 Δασικών Συνεταιρισμών της Κόνιτσας, την οποία δημοσίευσε ο «Πρωϊνός Λόγος». Η απάντηση έχει ως εξής:

«Σε απάντηση του δημοσιεύματος, της έγκριτης εφημερίδας «Πρωϊνός Λόγος» την 27/1/2016, σε πρωτοσέλιδο άρθρο «Έντονη διαμαρτυρία 25 Δασικών Συνεταιρισμών» και με υπότιτλο «Μας στερούν και το μεροκάματο οι αρμόδιοι του Δασαρχείου Κόνιτσας»  σας πληροφορούμε τα παρακάτω:

α) Με το υπ’ αρ. 75843/2826 /30-11-2015 έγγραφο της Δ/νσης Δασών Ιωαννίνων, ανατέθηκε η σύνταξη πινάκων υλοτομίας στον προϊστάμενο του τμήματος Διαχείρισης και εκμετάλλευσης δασών του Δασαρχείου Κόνιτσας. Από το ανωτέρω έγγραφο ορίζεται ως ημερομηνία παράδοσης αυτών η 15-3-2016, ημερομηνία που δεν έχει παρέλθει.
Επίσης σας πληροφορούμε ότι το Δασαρχείο Κόνιτσας έγκαιρα έχει ζητήσει ενίσχυση αυτού σε προσωπικό, ζητώντας την τοποθέτηση δύο (2) Δασολόγων και δύο (2) Δασοπόνων.

β) Σας πληροφορούμε επίσης ότι από τους υπογράφοντες Δασικούς Συνεταιρισμούς:
1) Οι εννέα (9) Συνεταιρισμοί έχουν ανακαλέσει τις υπογραφές τους, γιατί έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν
2) Τρεις (3) έχουν κηρυχθεί από την Υπηρεσία έκπτωτοι για τα έτη 2016 -2017
3) Για ένα (1) Συνεταιρισμό η Υπηρεσία έχει εισηγηθεί την κήρυξή του ως εκπτώτου, λόγω μη υλοτόμησης παραχωρημένου λήμματος
4) Για ένα (1) Συνεταιρισμό η Υπηρεσία είχε προτείνει αρνητικά για την παραχώρηση λήμματος του έτους 2015, από τα Δημόσια δάση, λόγω παραβάσεων της Δασικής Νομοθεσίας
5) Δύο (2) Συνεταιρισμοί δεν είχαν υποβάλλει αίτημα για την παραχώρηση λήμματος έτους 2015.
6) Ένας (1) Συνεταιρισμός έχει ασφαλίσει μόνο ένα (1) άτομο, όπως προκύπτει από σχετική βεβαίωση του ΙΚΑ Ιωαννίνων για δύο υλοτομίες.

γ) Η ανωτέρω «ανοικτή επιστολή» αν και ανοικτή – σύμφωνα με τους συντάκτες- δεν υποβάλλεται στο αρμόδιο Δασαρχείο, πρακτική όμοια με παλαιότερες καταγγελίες.  Επίσης δεν αποστέλλεται στις δύο ενώσεις Δασικών Συνεταιρισμών, που υπάρχουν στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, και ουδόλως αναφέρονται σ’ αυτές και ούτε αναφέρουν τις τυχόν ενέργειες των Ενώσεων.
Είναι νομίζουμε προφανές, ότι οι εμπνευστές της σύνταξης αυτής της «ανοικτής επιστολής», δεν είχαν στόχο την επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος.
Η αναφορά στο δημοσίευμα, ότι «σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από το Δασαρχείο Κόνιτσας αποβλέπουν σε υψηλότερες διοικητικές θέσεις» φανερώνει την πραγματική στόχευση. Επίσης στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «το Δασαρχείο Κόνιτσας δημιουργεί εκ νέου εμπόδια με αποτέλεσμα να παρακωλύεται η δουλειά τους», το Δασαρχείο δεν δημιουργεί κανενός είδους εμπόδια, εφαρμόζει τις κείμενες διατάξεις νόμων και εγκύκλιων διαταγών.
Είναι επίσης γνωστό, ότι η έγκριτη εφημερίδα σας, σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρονταν σε εξώδικο της Ιεράς Μονής «Κλαδόρμης» με λεπτομέρειες,  κατά του Δασαρχείου, το οποίο όμως ποτέ δεν υποβλήθηκε στο Δασαρχείο.

δ)  Το Δασαρχείο Κόνιτσας, είχε σε εξέλιξη πάνω από 35 υλοτομίες σε Δημόσια και Δημοτικά δάση, εκτός των υπολοίπων υποθέσεων, και με το δεδομένο ότι ο ένας από τους Δασολόγους απουσίαζε για πάνω από δύο και μισό μήνες λόγω προβλημάτων υγείας, κατάφερε να αντιμετωπίσει σχεδόν με επάρκεια όλα τα ζητήματα που είχε να διαχειριστεί αυτό το διάστημα, αφού οι υπάλληλοι υπερέβαλαν τους εαυτούς τους.

ε) Επίσης, σας πληροφορούμε ότι ο ίδιος, έχω εκλεγεί Πρόεδρος του παραρτήματος Ηπείρου – Νήσων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, με έδρα τα Ιωάννινα. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, άρα μια Υπηρεσία, και ως Πρόεδρος είμαι εκπρόσωπος στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σε μια σειρά από Επιτροπές. Επίσης σας γνωρίζουμε, ότι η Υπηρεσία, είναι υποχρεωμένη να παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις, στον Πρόεδρο, στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων του. Είναι νομίζουμε κατανοητός ο ρόλος του Επιμελητηρίου και ταυτόχρονα απαραίτητος, στην σημερινή συγκυρία της κρίσης, όπου η έξοδος από αυτή συνδέεται άμεσα από τον πρωτογενή τομέα.
Παρακαλούμε, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, να δημοσιευτεί το παρόν έγγραφό μας,  στην ίδια στήλη και με την ίδια γραμματοσειρά, σύμφωνα με τις περί τύπου διατάξεις στην έγκριτη εφημερίδα σας «Πρωινός Λόγος» καθημερινή εφημερίδα της Ηπείρου.

Μ.Ε.Γ.ΓΑ.Δ.Η.Δ.Μ.
Ο Προϊστάμενος
του Δασαρχείου
Κων/νος Τριάντης
Δασολόγος με Β βαθμό»

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: