Ρύθμιση πληθυσμού κορακοειδών

karakakses

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας ξεκινάει σήμερα την καθιερωμένη πλέον σειρά κυνηγετικών εξορμήσεων για την διαχείριση του πληθυσμού των κορακοειδών της περιοχής.

Με ανάρτηση στο Facebook, ενημερώνει τα μέλη του που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να προσέλθουν στο σημείο αρχικής συγκέντρωσης έξω από το κέντρο Cozi σήμερα το απόγευμα στις 5:30 μμ. Εκεί θα επιλέξουν τα κατάλληλα σημεία δράσης στην περιοχή της Τσαπόχας.

Οι κυνηγοί θα λάβουν πάλι δωρεάν τα απαραίτητα φυσίγγια για τα κορακοειδή και παράλληλα θα γίνει σύντομη ενημέρωση για τα έως τώρα αποτελέσματα του προγράμματος διαχείρισης κορακοειδών -αλεπούς – πετροκούναβου που υλοποιεί ο Κ.Σ. Καρδίτσας στην περιοχή ευθύνης του.

Επιπλέον, διευκρινίζουν ότι θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις για τον ίδιο σκοπό και σε άλλες περιοχές του νομού.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Δυστυχώς τα κορακοειδή πουλιά και κυρίως οι καρακάξες (φωτογραφία), αυξάνονται κάθε χρόνο. Τα αίτια είναι πολλά, κυρίως λόγω μείωσης των θηρευτών, αλλά και την ικανότητά τους να τρέφονται με οτιδήποτε ζωiκή τροφή βρουν, από έντομα, αυγά πουλιών, μέχρι και νεκρά ζώα (παμφάγα).
    Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι αυτά τα πουλιά έχουν εισέλθει μέσα στις πόλεις και διώχνουν άλλα είδη που φωλιάζουν, όπως τα κοτσύφια, και δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να αρπάζουν μέσα από τα κλουβιά και πουλιά συντροφιάς, σε καμία περίπτωση όμως, δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος ως ο ανώτερος θηρευτής πρέπει να τα εξολοθρεύσει.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: