Διεύθυνση Δασών Πιερίας: Σε κλοιό προστασίας τα δάση του νομού

dd_pierias

Τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της Δασικής Υπηρεσίας του Νομού Πιερίας του έτους 2015, παρουσίασε ο δ/ντης της  Γιώργος Μαυρίδης στην ολομέλεια του προσωπικού, στην αίθουσα εκδηλώσεων την Τρίτη 1-2-2015.

Η δασική υπηρεσία του νομού Πιερίας ολοκλήρωσε με επιτυχία το σύνολο προγραμματισμού της σε όλους τους τομείς .Υπερασπίστηκε με σθένος τη δημόσια περιουσία το δημόσιο συμφέρον, το δάσος, το φυσικό περιβάλλον, προς όφελος της κοινωνίας  και των νέων γενεών.

Λειτούργησε προληπτικά φροντίζοντας πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα και κατασταλτικά όπου δεν γινόταν αλλιώς. Στην προσπάθεια μας για την προστασία την αειφορική διαχείριση  την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δασών, συνεργαστήκαμε με σύμπνοια με τους δασικούς συνεταιρισμούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Δικαστικές Αρχές, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία τους Φορείς Διαχείρισης προστατευομένων περιοχών, τα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι ,το Ίδρυμα δασικών ερευνών, το Ίδρυμα Γουλανδρή, τους Κυνηγητικούς και Περιβαλλοντικούς Συλλόγους.

Το δασικό προσωπικό υπερέβαλε εαυτόν στην προσπάθεια της υλοποίησης των στόχων της υπηρεσίας τόσο στην διαχείριση, παράγοντας 52.000 κμ ξυλείας από 59 θέσεις υλοτομίας σε όλο το νομό, όσο και στην αποτελεσματική προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων, μέσα στα στενά όρια των περιορισμένων χρηματοδοτήσεων.

Στους αποχωρήσαντες  υπαλλήλους της δ/νσης δασών  Πιερία, λόγω συνταξιοδότησης, απονεμηθήκαν τιμητικά διπλώματα και αναμνηστικά δώρα που τα παρέδωσαν στους τιμώμενους οι τεως δ/ντες δασών Πιερίας, ως δείγμα συνέχειας των δημιουργικών προσπαθειών για την προστασία και ανάδειξη του δασικού πλούτου της Πιερίας.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο δ/ντης δασών Πιερίας Γιώργος Μαυρίδης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της υπηρεσίας για το ζήλο που επέδειξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους το 2015, που πολλές φορές υπερέβαινε τα καθιερωμένα και τους κάλεσε να συνεχίσουν με το ίδιο ζήλο για το 2016.

Η αποστολή μας υπερβαίνει το στενό δημοσιοϋπαλληλικό καθήκον, συνέχισε ο κ. Μαυρίδης, είμαστε θεματοφύλακες ενός ανεκτίμητου θησαυρού, του δασικού πλούτου της Πιερίας, που οφείλουμε να το παραδώσουμε αλώβητο στις επόμενες γενιές.

Θα πρέπει επίσης να κατανοήσουμε ότι οι χώροι που ασκούμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα, δεν είναι μόνο ωραία βουνά ο Όλυμπος και τα Πιέρια με την πολύμορφη βιοποικιλότητα, αλλά είναι και το λίκνο του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού. Και αυτό θα πρέπει να μας υποχρεώνει να εργαζόμαστε με πρόσθετο ζήλο αλλά και ταυτόχρονα να μας γεμίζει με υπερηφάνεια.

Πηγή: 24oresimathia.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: