Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου: Εφαρμογή του Κανονισμού Ξυλείας

xuleia

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Εγγραφή στο «Περιφερειακό Μητρώο Φορέων Εκμετάλλευσης» και «Περιφερειακό Μητρώο Εμπόρων» του Κανονισμού Ξυλείας.

Με την έκδοση και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) αριθ. 134627/5835/23-12-2015 (ΦΕΚ 2872/B/29-12-2015), τέθηκε σε εφαρμογή στη χώρα μας ο Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 995/2010 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Οκτωβρίου 2010, εν συντομία «Κανονισμός ξυλείας», σύμφωνα με τον οποίο θεσπίζονται οι υποχρεώσεις των φορέων εκμετάλλευσης και των εμπόρων που διαθέτουν ξυλεία και προϊόντα ξυλείας στην αγορά.

Αναφορικά με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την εφαρμογή του «Κανονισμού Ξυλείας» σε ότι αφορά την κατάρτιση του «Περιφερειακού Μητρώου Φορέων Εκμετάλλευσης» και του «Περιφερειακού Μητρώου Εμπόρων» ενημερώνουμε τους φορείς εκμετάλλευσης και τους εμπόρους ξυλείας που δραστηριοποιούνται στη περιοχή δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκάνησου, για τα κατωτέρω:

  1. Στο «Περιφερειακό Μητρώο Φορέων Εκμετάλλευσης» καταχωρούνται οι επιχειρήσεις (κάθε νομικής μορφής ή και φυσικά πρόσωπα) που διαθέτουν (εισάγουν) ξυλεία και προϊόντα ξυλείας στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά. Επιπλέον, σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν οι δασικοί συνεταιρισμοί, οι ιδιώτες δασοκτήμονες, οι ιδιοκτήτες μη δημοσίων δασών (όπως ΟΤΑ, Μονές, κ.λ.π.).
  2. Στο «Περιφερειακό Μητρώο Εμπόρων» καταχωρούνται οι επιχειρήσεις (κάθε νομικής μορφής ή και φυσικά πρόσωπα) που ασκούν εμπορική δραστηριότητα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήτοι πραγματοποιούν αγοραπωλησίες ξυλείας ή προϊόντων ξυλείας, που έχουν ήδη διατεθεί στην εσωτερική αγορά.
  3. Για τις για τις περιοχές: ΛΕΣΒΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΧΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Περιφερειακή Αρμόδια Αρχή Κανονισμού Ξυλείας είναι η Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στην οποία τηρείται το μητρώο για τις εν λόγω περιοχές.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι υπόχρεοι φορείς (φυσικά ή / και νομικά πρόσωπα), για εγγραφή στα Μητρώα του «Κανονισμού Ξυλείας», να υποβάλουν αίτηση καταχώρησης, έως την 28η Ιουνίου 2016, συνοδευόμενη με τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως προβλέπονται από τις δραστηριότητες που ασκεί η λειτουργούσα επιχείρηση.

Για οποιοδήποτε ερώτημα ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στη Δ/νση Δασών Δωδεκάνησου, κ. Σταμάτιο Σταματέλλο, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2241043685 και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: s.stamatellos@apdaigaiou.gov.gr. Για την υποβολή αίτησης καταχώρησης απευθυνθείτε στη Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Ακτή Μιαούλη 83 & Μπότσαρη 2-8, ΤΚ 185 38 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΞΥΛΕΙΑΣ για τις περιοχές: ΛΕΣΒΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΧΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ), κα Κωνσταντίνα Παπαστεργίου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132026860 και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: n.papastergiou@apdaigaiou.gov.gr.ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d