Στη Βουλή δικογραφία για τη χρηματοδότηση αιολικών πάρκων στην Εύβοια

eyboia

Ποινικά ελέγξιμος από τον εισαγγελέα Διαφθοράς είναι πια ο Νότης Μηταράκης για τη χρηματοδότηση της ΤΕΡΝΑ με 28,5 εκατ. ευρώ. Το σκάνδαλο, που αφορούσε αιολικά πάρκα στην Εύβοια, είχε αποκαλύψει η “Αυγή” της Κυριακής στις 8 Δεκεμβρίου 2014 σε κείμενο με τον τίτλο ‘Ο κουμπαράς’ των 28,5 εκατ. του Αντώνη Σαμαρά για την ΤΕΡΝΑ στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον Ν. 3126/2003 περί “ποινικής ευθύνης των υπουργών”, ποινική δικογραφία που αφορά στον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη και έχει συνταχθεί από τον εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών. Ο Ν. Μηταράκης ελέγχεται “για την προκαταβολική χορήγηση στις εταιρείες με διακριτικό τίτλο α) ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε. και β) ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΦΗΡΕΩΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο.Ε. του συνόλου της επιχορήγησης που είχε εγκριθεί για την κατασκευή αιολικών σταθμών στον Δήμο Καρύστου Ν. Εύβοιας, δίχως, όπως υποστηρίζεται, να έχουν κατατεθεί τα απαιτούμενα από τον νόμο δικαιολογητικά”.

Έπραξε το αντίθετο από ό,τι πρότεινε το Δασαρχείο

Υπενθυμίζεται ότι με την κυβέρνηση Σαμαρά σε αποδρομή, ο Ν. Μηταράκης έλαβε έγγραφο στις 24 Νοεμβρίου 2014 από το Δασαρχείο Αλιβερίου που του επισήμαινε ότι η ΤΕΡΝΑ δεν είχε φέρει τα δικαιολογητικά που όφειλε και κατά συνέπεια δεν έπρεπε να πληρωθεί. Όμως, από την ημέρα που έλαβε το έγγραφο, ο Ν. Μηταράκης έκανε το ακριβώς αντίθετο: με έξι αποφάσεις του της έδωσε 28.350.000. ευρώ!

Για το σκάνδαλο αυτό έχει καταθέσει στον εισαγγελέα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος είχε υποβάλλει σχετική ερώτηση το 2014.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Πηγή: ΑΥΓΗ



ΚατηγορίεςΑ.Π.Ε.

Tags: , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading