Συμμορία από άγριες κατσίκες προκαλεί χάος

katsikes

Μία τελείως διαφορετική «συμμορία» έχει κάνει την εμφάνισή της τον τελευταίο καιρό στους δρόμους του Μπλάκμπολ, μιας μικρής πόλης στη Νέα Ζηλανδία, καταστρέφοντας ό,τι βρει μπροστά της. 

Δεν πρόκειται για επικίνδυνους εγκληματίες, αλλά για …16 κατσίκες που περιφέρονται ανενόχλητα μέσα στην πόλη, δημιουργώντας πανικό στους μόλις 330 κατοίκους και τις αρχές.

Οι κατσίκες έχουν καταστρέψει κήπους και χωράφια, ενώ υπάρχει φόβος να προκληθούν ανά πάσα στιγμή τροχαία δυστυχήματα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι πρόκειται για εκτρεφόμενα ζώα που δραπέτευσαν πριν αρκετά χρόνα και ζουν σε άγρια κατάσταση.

Σύμφωνα με το BBC, ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας Μάρεϊ Μάλοκ δήλωσε ότι έχει δοθεί προθεσμία δύο εβδομάδων στους ιδιοκτήτες των κατσικιών να τα διεκδικήσουν, αλλιώς οι αρχές θα αντιμετωπίσουν διαφορετικά το θέμα και δεν αποκλείεται να θανατωθούν.

Οι κατσίκες, που εισήχθησαν πρώτη φορά στη Νέα Ζηλανδία από τον καπετάνιο James Cook το 1773, αποτελούν μακροχρόνιο πρόβλημα και οι αρχές τις έχουν χαρακτηρίσει απειλή για την τοπική χλωρίδα. 

Μέσω των προγραμμάτων κυνηγιού ελέγχεται η υπερβολική αύξηση τους για την προστασία περιοχών με απειλούμενα και σπάνια είδη χλωρίδας.

 Πληροφορίες: in.grthedailystar.netupi.comtelegraph.co.ukΚατηγορίεςΚτηνοτροφία - Βοσκότοποι

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: