Έναρξη Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι

Kunigos oplo

Λίγες ημέρες μετά την λήξη της φετινής κυνηγετικής περιόδου και ο πολυαναμενόμενος, εδώ και καιρό, εθνικός διάλογος για το κυνήγι παίρνει σάρκα και οστά.

Με πρόσκληση προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, τις κυνηγετικές, περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις, φορείς, πανεπιστημιακά τμήματα και πολιτικά κόμματα που απέστειλε σήμερα η Ειδική Σύμβουλος του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κου Τσιρώνη, ανακοινώθηκε και επίσημα η έναρξη του Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι, προκειμένου να συν-διαμορφωθεί ένα νέο εθνικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο σχέδιο νόμου.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10/03/2016 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο κ. Τσιρώνης, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, είχε προαναγγείλει τον διάλογο και επικείμενες αλλαγές στη σχετική νομοθεσία όταν ερωτώμενος για την έντονη κριτική που δέχθηκε τότε από τους Οικολόγους Πράσινους και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για το κυνήγι (ρυθμίσεις θήρας κυν. περιόδου 2015-2016), είχε αναφέρει ότι προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στη νομοθεσία, πρέπει να προηγηθεί διάλογος.

dasarxeio.comΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: